„Se apropie 8 martie, Ziua Femeii, așa că florăriile se pregătesc de un nou val de comenzi. Domnii cu inspirație aleg buchetele personalizate, dar fiecare floare spune o poveste. Ce ar fi indicat să alegem pentru mame, surori sau pentru profesoarele copiilor noștri aflăm astăzi de la Alexandru Dadoo, director creativ la una dintre cele mai cunoscute florării din București”, a transmis Simona Pătruleasa prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Flori de 8 martie pentru mame

Simona Pătruleasa: Bună dimineața! În primul rând am vrea să știm ce flori sunt potrivite pentru mamele noastre?

Alexandru Dadoo: În primul rând gestul care este foarte important și foarte frumos, după care cel mai indicat este să profităm de florile de primăvară și anume florile de sezon, precum zambilele, lalelele, narcisele, freziile. Sunt flori foarte frumoase și de indicat de oferit în această perioadă.

Simona Pătruleasa: Văd că ai pregătit și alte buchete interesante. Aș vrea să ne vorbești puțin despre fiecare.

Citește și: VIDEO- Prognoza meteo pentru 6 martie 2024, cu Anca Ciota. Care este starea vremii?

Alexandru Dadoo: Da, într-adevăr. După cum vedem aici, diversitatea joacă un rol foarte important pentru că nu doar se apropie Ziua Mamei, ci toată lumea cumva dorește să facă un gest frumos și oferim flori colegelor, profesoarelor, prietenelor și atunci avem diversitate în funcție de cromatică în funcție de texturi de flori, de gest, buchete mai mari,

buchete medii, însă, cum spuneam, cel mai important lucru este gest în sine.

Simona Pătruleasa: Dacă vrem să alegem flori pentru o doamnă profesor sau pentru o colegă de birou ce sugestii ai?

Alexandru Dadoo: De obicei un rol foarte important îl joacă volumul buchetului sau aranjamentului. Pentru persoanele precum colege sau profesoare oferim un buchet de o dimensiune mică, medie, în schimb, mamelor sau soțiilor oferim un buchet destul de voluminos din punct de vedere al numărului de flori.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Simona Pătruleasa: Lalelele și zambilele sunt foarte căutate acum. Cum le facem să reziste cât mai mult?

Alexanndru Dadoo: Da, așa este. După cum spuneam pentru că sunt flori de sezon, cel mai indicat este să schimbăm apa la două trei zile, să tăiem cozile, la fel, doi centimetri în momentul în care schimbăm apa și foarte important, să le primim cu drag și să le tratăm cu mare drag.

Simona Pătruleasa: Trandafirii roșii sunt recomandați pentru iubite sau soții, bănuiesc. Mai sunt aceste flori în topul preferințelor?

Alexandru Dadoo: Aș spune culoarea roșie este culoarea care cumva stă în spatele iubirii și atunci nu doar trandafiri roșii, ci și toate florile roșii precum lalelele, hortensiile, freziile, toate florile care au nuanța asta de roșu cumva, însă cel mai indicat este în Ziua Îndrăgostiților. În perioada aceasta e mai indicat să oferim flori cu cromatica aceasta primăvăratică, pastelată.

Citește și: Moșii de Mucenici 2024, ziua în care se deschid Porțile Raiului pentru cei adormiți. Ce este bine să dai de pomană de Moșii de Iarnă și Moșii de Primăvară?

Simona Pătruleasa: Sunt și florile în ghiveci o variantă dacă vrem să facem o surpriză de 8 martie?

Alexandru Dadoo: Da, este o opțiune foarte bună pentru că acestea rezistă mai mult. Cumva, în funcție de preferințe, dacă cunoaștem persoana, dacă știm poziționarea lor sau lumina care există, acestea țin mult mai mult. Putem oferi narcise sau zambile care vin în formă de bulb la ghiveci sau putem opta pentru flori mai exotice precum sunt orhideele pe care le găsim în diferite forme sau culori.

Simona Pătruleasa: Sunt curioasă cum realizezi un buchet de flori, dacă te ghidezi după anumite lucruri, cum combini culorile astfel încât ele să se potrivească?

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Alexandru Dadoo: De cele mai multe ori mergem pe ideea de personalitatea persoanei care îl primește. Este foarte indicat să ne gândim la preferințele cromatice. Dacă de exemplu îi plac culorile mai tari sau culorile mai soft sau floarea în sine este o referință și anume: persoana respectivă îndrăgește bujorii sau îndrăgește lalelele, adică are o floare preferată, după care și forma textura ei fie că o combinăm florile într-o formă mai pe lung, pe rotund. Acestea sunt cam cele trei criterii după care ne ghidăm.

Simona Pătruleasa: Aș vrea să știu cam cât durează realizarea unui astfel de buchet special?

Alexandru Dadoo: În medie, undeva la 20-30 de minute. Depinde și de presiune. De exemplu, într-o zi de 8 martie unde este coadă și toată lumea se grăbește și vrea să ia repede buchete pe care vrea să le ofere, poate să fie și până la 15 minute. Poate și până la 40 de minute pentru a crea un buchet.

Simona Pătruleasa: Am vrea să aflăm un buget. De la cât poate să pornească un buchet și până unde poate să ajungă?

Alexandru Dadoo: Începând cu 150 de lei, 300 de lei, 600 de lei. Poate să ajungă și la două mii de lei, dar nu bugetul e important, ci gestul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si