Slujbe speciale au loc la biserica Sfantul Ioan Iacob Românul din Sibiu. Credincioșii au venit să se roage pentru semenii lor care suferă de pe urma războiului din Ucraina.

Slujbe pentru ocrotirea lumii

"Este nevoie de implicarea noastră emoțională, sufletească, pentru a sprijini gândurile și durerea celor nefericiți și pentru a lumina mințile agresorilor care în această perioadă fac atâta rău întregii planete", a transmis părintele Cătălin Dumitrean.

Citeste si: Al patrulea general rus a fost ucis în Ucraina

Zilele acestea aici sunt oficiate slujbe de maslu pentru ocrotirea lumii.

Citeste si: Un copil de 11 ani din Ucraina a mers la voluntari și a cerut o armă pentru a lupta împotriva soldaților ruși: „Nu-l certa pe Erou”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Cred că acum mai mult ca oricând este nevoie de rugăciune, acum ca oricand trebuie să îi cerem ajutor lui Dumnezeu pentru că numai el ne mai poate aranja să revenim pe calea cea buna", a spus preotul Ioan Fara.

Oamenii se roagă pentru pace în Ucraina

Și enoriașii care vin la biserică se roagă pentru restabilirea păcii în țara vecină cu România.

"Îmi vine să plâng când îi văd pe toți cum se chinuie și noi ne speriăm că suntem la granița și oricând pot să vină peste noi"

Citeste si: Buna Vestire 2022: Ce semnificaţie are sărbătoarea?

Preoții și credincioșii din Sibiu au în desfășurare și o campanie pentru a veni în sprijinul refugiaților care au nevoie de cazare și hrană. A fost deschisa totodată și o listă de adrese pentru cei ce vor să primească în casa lor oamenii care au fugit din Ucraina pentru a-și salva viața.

Războiul în Ucraina continuă

Bombardamentele au continuat și noaptea trecută în Ucraina, iar teatrul din orașul Mariupol a fost bombardat. La acea locație se adăposteau cel puțin 1.000 de oameni, adulți și copii.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, neagă lovitura și acuză Kievul că pregătește un atac chimic.

Citeste si: Rusia, acuzată că "se preface că negociază", dar procedează exact ca în Siria și Cecenia

Un tanc rusesc a fost lovit din mai multe părți de rachete, iar atacul a fost filmat de drone.  Ivan Fedorov, primarul din Melitopol, răpit pe data de 11 martie de ruși, a fost eliberat. Acesta a fost ținut prizonier cu alte nouă persoane.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si