,,Animalele ne predau cea mai de preț lecție, aceea de a fi mai buni. Într-un efort hotărât de a aborda problema câinilor fără stăpân, Protecția Animalelor Ilfov a lansat o inițiativă revoluționară. Caută familii adoptive pentru ei, la metrou, pe stadioane sau în școli. Datorită acestor proiecte derulate de Protecția Animalelor, aproape 200 de câini și-au găsit o casă.

Astăzi le-am invitat la noi pe Ana Constantinescu și Isabela Oprea, pentru a ne povesti despre cât de importante sunt aceste inițiative. Bun găsit și bine ați venit la noi'', a transmis Cristina Dorobanțu.

Lecții de viață de la patrupede

Cristina Dorobanțu: Cât de importante sunt aceste campanii?

Ana Constantinescu: Foarte important e, considerăm noi. Scopul a fost ca mesajul nostru să ajungă la un număr cât mai mare de oameni, să îi sensibilizăm, și totodată să îi facem să conștientizeze problema animalelor singure și că doar prin adopție prin sterilizare putem să reducem înmulțirea necontrolată și prin urmare și numărul animalelor de pe străzi.

Cristina Dorobanțu: Cu cine ați venit astăzi?

Ana Constantinescu: Avem alături de șapte minori, șapte căței, sunt trei băieței și patru fetițe. Toți cățeii sunt disponibili pentru adopție. Le căutăm familii responsabile. Cei micuți au aproximativ trei luni de zile, cei mai mări, cei cinci șase luni oamenii interesați ne pot suna la numărul de telefon 0751235009.

De asemenea ne pot scrie și pe paginile noastre de facebook și instagram Protecția Animalelor CJ Ilfov.

Cristina Dorobanțu: Isabela, au crescut numărul adopților în urma campaniilor voastre?

Isabela: Da, din fericire și pentru noi, dar mai ales și pentru animalele pe care noi le-am promovat în cadrul acestor campanii. Într-adevăr au apărut oameni care au fost doritori să adopte, în special în urma proiectului ,,Umple golul din viața ta'', vrem să spunem că toți cățeii pe care noi am promovat care au intrat cu câte un jucător de fotbal pe stadion au fost adoptați în prezent.

Citește și: VIDEO- Self wash, noul răsfăț pentru patrupezi. Proprietarii pot petrece mai mult timp cu animăluțele lor

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Am ajuns, cred că am depășit de fapt numărul de 700 de animale adoptate și ne bucurăm de acest lucru.

Cristina: În perioada pandemiei mai toți oamenii și-au luat acasă un animal de companie. Ce s-a întâmplat după pandemie?

Ana Constantinescu: Rata abandonului a crescut și este în continuare în România la cote alarmante, de aceea tragem un semnal de alarmă, ca atunci când ne dorim să să conștientizăm, să adoptăm, să nu fie un impuls de moment.

Să conștientizăm foarte bine de pasul pe care urmează să-l facem, să fim conștienți că adoptăm o viață un suflet. Au nevoie de timp, de atenție, de spațiu, desigur și de îngrijiri medicale și trebuie să luăm în calcul toate aceste posibilități.

Cristina Dorobanțu: Traumatizăm animalele atunci când le părăsim?

Isabela: Adevărul este că da, chiar astăzi avem două exemple, aici sunt cei doi frățiori care se plimbă prin platou, aceștia au fost adoptați de către o familie, au fost luați pentru copiii lor și după o săptămână cred că mai puțin de o săptămână

nici măcar nu li s-a acordat șansa de a se acomoda.

Oamenii au renunțat la animale așa că ei au trebuit să se întoarcă în adăpost. Este traumatizant, mai ales pentru ei fiind pui.

Trăiești chiar și pentru o perioadă scurtă de timp într-un cămin, te obișnuiești cu prezența omului cu afecțiune și dintr-o dată ți se ia tot.

Cristina Dorobanțu: Cum gestionați voi astfel de situații? Cum reușiți să redați încrederea animăluțelor?

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ana: Mergem ca voluntari noi în adăposturile publice din Ilfov, unde acolo la fel încercăm pe cât posibil să petrecem timp timpul. Cățeii să îi scoatem din padocuri, să le arătăm și o astfel de de afecțiune este însă, cum spunea colega mea, traumatizant pentru ei. În continuare, adăposturile sunt pline și doar prin prin adopție putem reuși să schimbăm viața acestor suflete.

Adopția este, de asemenea gratuită și îndemnăm toți oamenii care își doresc să aibă alături un astfel de suflet să meargă în adăposturi, se adopte.

Noi avem și o platformă online Ilfovadoptă.roacolo. Sunt prezenți toți căței disponibili pentru adopție repete din adăposturile publice din județul Ilfov.

Cristina: Ce alte campanii mai aveți? Știu că sunteți în plină campanie de sterilizare.

Isabela: Așa este, am început de de la începutul anului. Am avut aceste campanii de sterilizări, chiar acum cum vorbim noi colegii noștri se află pe pe teren în cadrul acestor campanii. Vom ajunge inclusiv în luna aprilie le vom prelungi, de asemenea.

Noi mai avem și proiecte de educație, este vorba de ora de relaxare, ora cu animale, iar aici chiar aș vrea să menționez că este o reușită totală pentru echipa noastră, faptul că acestă acest proiect, care inițial a fost un proiect pilot, va deveni materie opțională în toate școlile din Ilfov începând de la anul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: