„Mergem acum în Emiratele Arabe Unite, acolo premierul Marcel Ciolacu împreună cu mai mulți miniștri efectuează o vizită de lucru. Care sunt mizele acestei deplasări știe colega mea, Diana Buzea”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Marcel Ciolacu, vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite

„Premierul Marcel Ciolacu împreună cu delegația de miniștri au ajuns în Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite. Miza comercială e extrem de importantă în discuțiile de astăzi de aici.

Statul român e decis să caute sprijin financiar, dar și să atragă investiții.

Vor fi, va spuneam, discuții cu autoritățile din Emiratele Arabe Unite, în primul rând despre aeroportul Otopeni. Să investească acestea în construirea unui nou terminal, iar la schimb, din 2026 sa dețină o parte din acțiunile companiei Tarom. Spun 2026 pentru ca până atunci compania trece printr-un proces de reorganizare și nu se pot face tranzacții.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Marcel Ciolacu, vizită oficială în Doha. Premierul a purtat discuții cu românii de acolo

Se discuta despre investiții totale de 15 miliarde de euro. Spre exemplu, construirea unui abator la Brăila sau în Ialomița o fabrică de lapte praf la pachet cu cinci ferme de vaci.

Tocmai din acest motiv și miniștrii vor avea negocieri cu omologii lor pe teme de energie, digitalizare și economie”, a transmis Diana Buzea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si