„În timp ce ne aflăm în stare de alertă epidemiologică, iar spitalele sunt pline de infecții respiratorii, prețul ridicat al medicamentelor îi forțează pe români să apeleze la tot felul de metode băbești. Ba chiar se sfătuiesc și pe rețelele de socializare, după ce pastilele s-au scumpit cu cel puțin 15%”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Medicamente scumpe, înlocuite cu leacuri băbești

„- Cu ce ne tratăm?
- Cu ceaiuri, leacuri băbești, clar! Ultima alternativă, asta este, clar, fără discuții, n-avem încotro”, a spus o persoană.
Leacurile băbești sunt metoda salvatoare pentru cei mai multi români, în plin sezon de gripă, după ce prețul medicamentelor a explodat. O recunoaște chiar doamna Maria, după ce a cheltuit aproape 1.000 de lei pentru tratamentul de răceală.
„- Cât ați dat pe medicamente?
- Atunci, nu vă mai spun, cred că în jur de 1.000 de lei, că am luat și naturiste și antibiotic. Numai antibioticul cât a costat...”, a spus femeia.
Sunt mulți care apelează la tot felul de metode naturiste pentru a nu-și goli portofelul pe pastile.
„D-astea mai băbești așa, ce mai aud la prietene, fă-ți ceai de ceapă, ceai de coji de nucă. De tuse, vorbesc de tuse”, a spus altă persoană.
Din disperare, mulți apelează și la rețelele sociale, unde dau sfaturi despre așa zisele tratamente băbești.


„Să nu mergem la spitale, ci să luăm noi acasă ceai de lămâie cu miere și ghimbir și vitamina D3 în cantități mari”, scriu unele persoane pe internet.
Însă, medicii atrag atenția că nu e de glumă.
„Oamenii se vor sfătui între ei, indiferent ce am spune noi. Sfatul trebuie să vină de la medic. Dacă am un semn de întrebare, poate că ar trebui să întreb un medic”, a explicat dr.
Adrian Marinescu, director medical „Matei Balș”.
Cu sănătatea pe butuci, persoanele mai în vârstă resimt cel mai puternic aceste scumpiri.
„Ne-a terminat cu medicamentele astea”, a spus o persoană în vârstă.

Citește și: VIDEO- Taxa pe zahăr îi face pe oameni să se îndrepte spre băuturi răcoritoare mai ieftine. Nutriționiștii trag un semnal de alarmă

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Scumpirea se vede în prețul de la raft.
„Să luam exemplul unui medicament antiinflamator. Dacă anul trecut, în martie, plăteam pentru o cutie în jur de 31,50 de lei, acum, pentru aceleași pastile lăsam la farmacie 38 de lei, cu aproape 20% mai mult. În cazul pastilelor de gât sau de tuse, scumpirea este și de 30%”, a transmis Andra Ionescu, reporterul Știrilor Kanal D.
Iar vestea rea, abia acum vine. Din această lună, producătorii de medicamente au anunțat alte scumpiri. Între 10 și 20%.
„Se vor scumpi majoritatea produselor care fie că sunt de sezon, suplimente alimentare”, a anunțat un farmacist.
Anual, românii cumpără medicamente de aproximativ un miliard și jumătate de euro.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Echipa națională a României, gest inedit pentru gazde. Ce au făcut tricolorii după eliminarea de la EURO 2024- FOTO- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si