„O boală infecțioasă gravă a reapărut la noi în țară. Este vorba despre febra tifoidă, care apare la persoanele care au mâncat alimente contaminate cu un tip de salmonela. 4 pacienți au fost internați la spital. Colega mea, Andra Ionescu, știe cum s-au infectat”, a transmis Christian Sabbagh.

Patru persoane în spital cu febră tifoidă

„Chiar azi a fost înregistrat al patrulea caz de febră tifoidă la Spitalul de Boli Infectioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală.

Medicii au anunțat că 3 din cei 4 pacienți internati au făcut febra tifoidă după ce s-au întors din călătorii în Congo. Al patrulea caz este un adult care a fost în Asia. Niciunul nu se vaccinase înainte.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Medicii specialiști spun că vaccinul trebuie făcut cu o lună înainte de a pleca în astfel de destinații.
Febra tifoidă este o boală gravă, cu transmitere digestivă și este cauzată de un tip de bacterie salmonella. Contaminarea se face în urma atingerii suprafețelor infectate.

Citește și: Ce probleme de sănătate poți să ai dacă hrănești porumbeii. Puțini români știu riscul la care se expun în parcuri. Ce amenzi se pot primi?

Principalele simptome sunt durerile de cap puternice, frisoane și febră 40. Boala, netratată la timp, poate fi mortală.
Medicii recomandă evitarea alimentelor și a băuturilor de proveniență nesigură, respectarea normelor de igienă și curățare a hranei înainte de consum. Tot ei transmit că cea mai eficientă metodă de prevenție este vaccinarea”, a transmis Andra Ionescu, reporterul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si