Tocmai de aceea, a devenit un fel de pol al corporatiilor si tot mai multi tineri se muta aici. Kristof, de exemplu, a lasat Ungaria pentru orasul din vestul tarii. Lucrează de trei ani în singura companie din țară care produce senzori

ultrasonici de flux.

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă, noi măsuri care să susțină mediul de afaceri post-pandemie

Ce spun tinerii?

„Salariul e direct proporțional cu efortul principal. Între timp m-am și mutat la Oradea și din salariu mă pot susține decent”, spune Kristof Kelemen.
Colegul lui, Dima, a venit din Republica Moldova. La 26 ani, după doar un an de la angajare, a devenit specialist în testarea senzorilor.

„Un colectiv amical, care te motivează să fii la fel de bun ca și ei.

Da, într-adevăr Oradea este orașul tinerilor. Sunt multe persepective pentru tineri ”, declară Dumitru Negară.
Tinerii aplică de obicei pentru poziții entry-level și nu au nevoie de experiență. Primesc din start salarii atractive, peste mediu pe economie.

Citeste si: Ministrul Muncii, Mariu Budăi: Suntem extrem de atenţi cu preţurile din energie. Cu siguranţă dacă va fi nevoie de intervenţia statului după data de 31 martie, cu siguranţă vom reacţiona, nu vom sta pasivi

Părerile specialiștilor

„Aici îi luăm de la zero, îi formăm. Din fericire, avem toate domeniile de informatică pe care ei pot să le acceseze,”, spune Ana Lukacs, PR manager.
Ne mutăm în această corporație cu capital japonez, furnizorul mondial numărul unu în producția de motoare electrice. Majoritatea angajatilor sunt tineri. Printre ei si Ștefana, care a renunțat la un job în Cluj pentru Oradea.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Oradea este singurul oraș din țara noastră care a fost nominalizat pentru titlul de cea mai bună destinație turistică în 2022

Oradea, pe lista preferințelor

„Nu mi se pare că îmi lipsește nimic față de ce aveam la Cluj. E mult mai relaxant și mai puțină agitație”, spune Ștefana Bolog.

„Este un mediu tânăr. Media de vârstă este undeva la 30 de ani”, susține Bogdan Hora.

„Oferim posibilitatea angajaților să lucreze o mare parte din timp de acasă. Îi chemăm la birou doar când avem un scop precis, cum ar fi un training.”, a declarat Danilo Firpo, director și manager general.

În ultimii zece ani, la Oradea s-au ridicat din temelii trei parcuri industriale, care au atras 110 companii cu investiții de peste 400 de milioane de euro.

Job-uri pentru tineri sunt pe alese, mai ales în domenii precum IT, electronică și industria automotive.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Selly, mesaj cu subînțeles după scandalul de la SAGA FESTIVAL 2024: "Am un anunț foarte, foarte important"- radioimpuls.ro

„Vor beneficia de masă și cazare gratuite pe perioada studenției si posibilitatea de a face internship la companii de profil. ”, spune Alina Silaghi, director la Agenția de Dezvoltare Locală Oradea.

În plus, orașul este mai puțin aglomerat, chiriile mai mici, iar timpul de așteptare în trafic mai redus.

Citeste si: Ancheta intr-un liceu din Oradea dupa ce mai multi copii au refuzat sa meargă la școală din cauza unui elev.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si