„Fermierii au improvizat tabere în care gătesc, au toaletă cu dușuri și toate cele necesare pentru a putea rezista în stradă până guvernanții le vor rezolva toate revendicările. Sub presiunea protestelor, oficialii au promis că vor cere Comisiei Europene de la Bruxelles modificarea legislației agricole”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Franța, încă sub asediul tractoarelor

În videoclipul de mai jos puteți vedea scene filmate în jurul Parisului, pe una dintre autostrăzile ocupate de protestatari.

Au incendiat cauciucuri si și mărfurile din import confiscate.
Și au venit pregătiți cu toate cele necesare pentru a rezista în stradă cât mai mult.
În Longvilliers, la 40 de kilometri de Paris, protestatarii au improvizat o tabără, unde au făcut grătar, au adunat provizii și au montat inclusiv corturi să se poată odihni.
La sediul centrului de taxe și impozite din Laval, fermierii au adus cauciucuri și au blocat intrările.

Citește și: VIDEO- Franța fierbe din cauza protestelor! Transportatori români, atacați în stradă! La ce gesturi extreme au reușit protestatarii să recurgă

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

În orașul Nîmes protestatarii au blocat zona industrială. Ca să fie siguri că nu se va putea face aprovizionare cu bunuri din afara Franței, fermierii au provocat un incendiu în fața platformei logistice al unui mare lanț de magazine.
Iar în Quimper, protestatarii au împrăștiat pământ pe o porțiune de aproape 300 de metri de drum.
Majoritatea autostrăzilor și arterelor principale care duc către Paris și marile orașe sunt în continuare paralizate.

Protestatarii au o listă cu 122 de revendicări pe care le vor îndeplinite, printre care se numără taxele mai mici, ajutor în fața exploziei prețurilor la energie și combustibili, dar și politici de mediu mai blânde care să îi ajute pe fermierii francezi să facă față concurenței.

Guvernanții au promis că Franţa va cere joi la ședința Comisiei Europene de la Bruxelles modificarea legislației agricole UE astfel încât toate problemele agricultorilor să fie rezolvate.
În replică, protestatarii au transmis că Parisul va rămâne sub asediul tractoarelor până când promisiunile oficialilor vor deveni realitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: