„În România, se fură chiar și de la morți. Dovada vine de la Oradea, unde zeci de copaci plantați în memoria unor persoane decedate, au rămas fără plăcuțele pe care erau înscrise datele morților.

În zonă nu există camere de supraveghere așa că pentru autorități este aproape imposibil să-i găsească pe autori”, a transmis Christian Sabbagh.

Au furat plăcuțele funerare atașate de copaci

„Mai mult decât revoltător, pentru că nu pot să-mi imaginez ce motiv ar fi putut să aibă cineva să vandalizeze pomii și să fure plăcuțele îngerașilor noștri”, a spus o persoană.
100 de mesteceni au fost plantați în parcul din Oradea, în memoria celor trecuți în neființă. Pe fiecare copac a fost atașată și o plăcuță din metal cu numele decedaților.
„Fiecare plăcuță conține și un QR code, care, odată scanat, îți oferă povestea persoanei decedate. În niciun an însă, mai bine de 80% dintre plăcuțe au fost furate”, a transmis Claudiu Mihuț, corespondentul Știrilor Kanal D.
Și Delia Scorțe a plantat un arbore în memoria fetiței ei care a murit la numai 5 ani. Femeia a rămas șocată când a văzut că tăblița din metal a dispărut.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Citește și: Caz teribil! Încă un elev a fost înjunghiat de un necunoscut, lângă liceu, în Galați. Cine este agresorul tânărului?

„Pe mine, ca părinte, mă doare sufletul pentru că acel copac, acel loc, este unul sacru pentru mine”, a mărturisit femeia.
Localnicii cred că hoții au vandalizat pomii pentru că în zonă nu sunt camere de supraveghere.
Cel mai probabil, hoții au furat tăblițele din aluminiu ca să le ducă la fier vechi.


„- Din ce sunt?
- Din aluminiu.
- S-ar putea obține bani pe așa ceva?
- E 6 lei kilogramul de aluminiu”, a spus o persoană.
Numai că cele 80 de tăblițe din aluminiu abia ar cântări 1,5 kilograme. Până acum, plăcuțele nu au ajuns la depozitele de profil din oraș. Doar așa, autoritățile ar putea contura un cerc de suspecți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si