Vă este poftă de o mâncare tradițională specifică zonei de vest a țării noastre. Ei bine, noi vom merge acum într-un restaurant din Oradea, pentru a încerca un prânz delicios bihorean. Colegul meu, Claudiu Mihuț, ni se alătură cu detalii. Bună ziua!, a transmis Cristina Dorobanțu.

Prânz în stil bihorean

- Într-adevăr, se mănâncă foarte bine în Bihor. Localnicii și gurmanzi de aici au parte de mâncăruri savuroase, de mâncăruri extrem de gustoase.

Există, bineînțeles, o puternică influență din gastronomia maghiară, care ajută foarte mult atunci când vine vorba de savoare și gust. Drept dovadă este acest prânz pe care eu îl am în față și despre care ne va spune mai multe Vanda, proprietara restaurantului în care ne aflăm. Bună ziua, îți mulțumesc pentru găzduire și te-aș ruga să ne spui ce ne-ai pregătit astăzi, a transmis Claudiu Mihuț.

Citește și: VIDEO- Masa de sărbători, lux pentru români. Prețul kilogramului de șorici depășește facura la curent

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Bună ziua, bine v-am găsit și mă bucur că sunteți aici, la noi. Astăzi am pregătit ca și o recomandare de prânz tradițional. Am putea începe cu un gulaș, care este o farfurie tradițională maghiară. Ca și consistență putem povesti despre el, conține carne de vită, carne de porc, legume și evident, discret, picant. Un fel doi destul de sățios. Vorbim despre o tocăniță de unghii cu ciolan recomandarea noastră este să se consume alături de găluște de casă care le facem noi evident murături care completează un pic și ajută să ceste evident, respectiv ca un desert recomandarea

noastră este acel gomboț cu prune aluatul este făcut din cartof, interiorul umplutura, prunele evident, care să au și ele un secret, cu un pic de scorțișoară care îi accentuează gustul, respectiv acea marmeladă de prune lângă și cu un pic de nucă, cu zahăr vanilat deasupra. Este sățioasă, recomandăm și pentru două persoane evident, pentru că se vede porția este consistentă, a declarat Vanda. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si