,,Preoții nu au voie să se implice în campania electorală. Este decizia Sfântului Sinod care a publicat un îndreptar cu recomandări pentru slujitorii Domnului, având în vedere că e un an de foc pentru politicieni. Ce funcții politice pot totuși preoții să aibă, ne explică Delia Săndulachi. Bună dimineața, Delia!'', a transmis Simona Pătruleasa.

Preoții nu au voie să se implice în alegeri

,,Se știe că preoții au o influență mare, mai ales în comunitățile mici, așadar acestora le este interzis să dezbată chestiuni politice în biserică sau atunci când stau de vorbă cu enoriașii pentru a nu influența decizia de vot a acestora.

De asemenea, dacă simpatizează un anumit partid, trebuie să țină această informație doar pentru ei și își vor putea exprima opțiunea politică doar atunci când vor pune ștampila pe buletinul de vot.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În plus, nu pot fi membri de partid, nu pot participa la campaniile electorale și nici nu pot candida pentru funcții de primar, președinte de CJ ori parlamentar.

Citește și: VIDEO- Luptă crâncenă pentru Capitală. Ce spun sondajele în legătură cu preferințele bucureștenilor pentru viitorul edil?

Singurele funcții pentru care pot candida sunt cele de consilier local sau județean, însă doar ca independenți, trebuie să-și anunțe superiorii și vor fi suspendați de la slujire în perioada campaniei electorale.

Cei care nu țin cont de deciziile Sfântului Sinod trebuie să aleagă între cariera politică și viața monahală'', a transmis Delia Săndulachi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si