Profesoara: Rezolvăm operația de înmulțire și scriem rezultatul tastând cifrele de pe tastatură.
 
Așa arată ora de matematică la liceul “Emil Racoviță” din Techirghiol. Copiii nu au nevoie de manuale, pentru ca, profesoara descarcă exercițiile direct de pe internet și le expune pe tabla inteligentă. Elevii sunt atat de incantati de noua tehnologie incat se inghesuie sa iasa la lectie.

Cu ghiozdanul aproape gol și fără griji, elevii de clasa a doua vin acum de drag la ora de matematică.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Cum organizezi eficient ghiozdanul copilului?

Nicoleta Grigore, profesor al liceului Emil Racoviță: Pe internet sunt diferite soft-uri pe care le accesăm de la diferite edituri. Copiilor le place foarte mult. Ați văzut, la clasă folosim jocuri interactive. Vor toți să iasă la tablă. Ei nu mai au manualul pe bancuta, ci la tabla, citim la tabla si rezolva exercitiile in caiet si la tabla.

Primul liceu din țară în care se aplică programul „Un ghiozdan relaxat”

Potrivit ultimelor studii, ghiozdanul unui elev ajunge sa cantareasca, in medie, 7 kilograme. Motiv pentru care directoarea școlii si-a propus sa-i scape pe elevi de acesat povara.

Mirela Pisaltu, director liceul Emil Racoviță: Proiectul este “Un ghiozdan relaxat” și deocamdată se aplică la clasele 1-7 deorece doar pentru aceastea avem manuale digitale.

Noi însă intenționăm să le ușurăm existența tuturor copiilor, inclusiv pănă la clasa a 12-a, tocmai pentru că avem o bază materială foarte bună, avem table interactive în fiecare clasă.
  
Liceul Emil Racoviță din Techirghiol este primul din țară unde se aplica proiectul „Un ghiozdan relaxat”.
 
Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța: Proiectul este în monitorizare la Inspectoratul Școlar Județean. Căutăm și alte unități de învățământ care să implementeze acest proiect. Avem nevoie de sprijin financiar din partea administrației publice locale.
 
Sprijin pe care Inspectoratul Școlar Județean Constanța l-a găsit pentru început la primăria Techirghiol. 

Citeste si: Anunț foarte important pentru elevi legat de noul an școlar

Iulian Soceanu, primarul orașului Techirghiol: Investiția pe care noi am finanțat-o a fost în jur de 42.000 de euro. Consider că această investiție nu este nici mică, nici mare, atâta timp cât este vorba despre educația copiilor din orașul nostru.
 
Autoritățile locale vor cumpăra si 100 de tablete pentru elevii de liceu. Acestea vor putea înlocui atât manualul cat și clasicul caiet.   


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si