Peste 200.000 de mii de oameni au trecut pe la racla cu moaste, in cele cinci zile de pelerinaj. Un numar record daca ne gandim ca in anii precedenti, multimea de credinciosi abia a depasit 150.000.

Apogeul a fost atins de Hram- cand imaginile surprinse de sus au aratat realitatea impresionanta si desi sarbatoarea a trecut, la 24 de ore dupa slujba impresionanta, tot mai stateau la coada 3.000

de oameni. Cei din urma s-au inchinat in speranta ca vor fi si cei dintai in rugaciunile Sfintei.

Ca dorintele sa le fie indeplinite, pelerinii si-au dovedit milostenia. Cate 1 leu, cinci sau zece au lasat fiecare langa racla cu moaste sau in cutia milei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cuvioasa Paraschiva nu ar fi așa "sfântă": "N-a fost sfântă, povestea ei e inventată și nu are nicio treabă cu România! Trăim în Evul Mediu?"

Banii stransi in butoaie uriase vor fi folositi, spun reprezentantii Bisericii, in scop caritabil.

Cei cu credinta in Dumnezeu au mai lasat bani in hoteluri si in localuri astfel ca cel mai mare pelerinaj ortodox din tara a adus nu doar liniste sufleteasca, ci si profit.

Castigati au fost mai ales micii afaceristi. proprietarii de cafenele, de pilda, si-au dublat luna aceasta incasarile.

Pentru sceptici, pelerinajul din Moldova nu este altceva decat un barometru social. pe cat de multi sunt cei care cauta alinarea in credinta, pe-atat de mari si multe le sunt grijile. Uitati in fata saraciei si a bolii, ne mai avem unii pe altii iar ajutor, pe Dumnezeu.

Pana la anul, cand va avea loc din nou procesiunea, credinciosii se roaga la Sfanta Parascheva sa-i tina sanatosi.

Citeste si: Sfânta Parascheva. Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o spui AZI!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si