Un medicament promițător e în stare să ridice mai devreme bolnavii de pe patul suferinței, anunță specialiștii americani.

Remdesevir a ajuns și în România, la Timișoara, unde de două zile este administrat pacienților în stare critică. Alte doze vor ajunge în București și Iași. Medicii speră ca efectele lui să fie cele dorite.

Citeste si: Numărul real al cazurilor de COVID-19 este în Italia de 10-20 de ori mai mare

Remdisivir, medicamentul pe care americani îl descriu ca fiind salvator în lupta cu noul coronavirus, este administrat deja de două zile bolnavilor în stare gravă internați la spitalul de boli infecțioase din Timișoara. Vorbim despre pacienți la care celelate terapii nu au dat roade. Doctorul Virgil Musta spune că, deocamdată, nu poate vorbi despre efecte miraculoase.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

”El va fi administrat timp de 10 zile la 9 pacienți și abia apoi vom putea trage o concluzie! Remdesivir este un antiviral. Vom vedea ce se întâmplă și la noi!”, spune Musta.

Citeste si: Nelu Tătaru, veşti proaste pentru români

Pentru că cercetările nu sunt destul de clare, nu este indicat ca medicamentul să fie administrat unor bolnavi care au și afecțiuni cronice renale sau hepatice pentru că ar putea face mai mult rău decât bine.

Concret, studiul clinic făcut de americani a arătat că pacienții în stare critică tratați cu remdesevir în mai multe spitale din lume și-au revenit în 10-11 zile, adică mai repede decât cei care nu au luat acest medicament.

În plus, rata mortalității e mult mai scăzută.

România va mai primi 30 de doze care vor fi distribuite în spitalele din Timișoara, București și Iași. Asta până când medicamentul va fi produs la scara largă. Compania americană spune că până la sfârșitul anului ar putea să scoată pe piață 1 milion de doze. O dată cu anunțul specialiștilor americani despre beneficiile Remdesivir, acțiunile companiei producătoare au crescut la burse cu peste 7%.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Klaus Iohannis și Emmanuel Macron vor acționa în comun pentru construirea unui sistem de sănătate puternic în UE

Între timp, România experimentează și ea tot felul de terapii în lupta cu covid-19. Una dintre ele se bazează pe plasma umană hiperimună colectată de la pacienții care s-au vindecat. Un astfel de aparat a ajuns și la Galați.

Posibilii donatori au fost deja puși pe o listă și-n câteva zile vor fi contactați.

Procedura de recoltare nu e una dureroasă și fiecare va putea dona de două pe lună. Plasma va fi apoi transfuzată bolnavilor aflați în stare gravă și ar putea să-i ajute să se recupereze.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si