Maramureseanul Danut Lihat a ales sa pregateasca un preparat in premiera pentru zona Ardealului: file de crocodil, adus tocmai din Africa de Sud, cu piure de cartofi mov si cipsuri de sfecla rosie.

Pentru ca file-ul de crocodil sa iasa perfect, metoda de pregatire este si ea una speciala, acesta fiind copt la cuptor nu mai putin de 4 ore, asezonat cu cimbrisor si sare de mare.

Citeste si: CIORBĂ DE PERIŞOARE: Cea mai bună rețetă. Incredientul secret care dă tot gustul

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pana cand carnea este gata, chef Danut Lihat se ocupa de garnitura.

Pentru un gust intens, file-ul de crocodil scos de la cuptor, este tras la tigaie cu putin ulei de masline si apoi flambat.

Aceasta carne speciala poate ajunge pana la 170 de lei kilogramul. Visul chef-ului este sa pregateasca un crocodil intreg la protap. Pana atunci, isi delecteaza clientii cu acest inedit preparat.

Rețetă inedită: File de crocodil

Pentru ca nici desertul sa nu fie mai prejos, Danut Lihat a optat pentru unul care i-a adus medalia de aur la un concurs national de chefi.

Danut Lihat: O să fac un ganaj de ciocolată. Tonul este băgat la marinat cu portocală, lămâie şi ghimbir. Desertul ăsta de ton cu ciocolată nu-l găseşti prin restaurantele noastre.

Citeste si: Avantajele consumului de suc de roșii. Ce beneficii aduce

Amestecul de ciocolată şi ton, pe blat de nuca si unt, trebuie să stea la frigider cel puţin 3 ore. Preparatul final se serveste cu mousse de ciocolata alba cu fructe de padure.

Cei care s-au delectat intr-un restaurant din Bistrita cu aceste inedite preparate au fost foarte placut impresionati.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si