Sărbătorile nu mai reprezintă pentru mulți dintre noi, așa cum se întâmpla odată, un prilej de bucurie, în care toată familia se strânge în jurul mesei. Din milioanele de români plecați peste hotare, puțini își mai permit să vină pentru câteva zile acasă, iar dorul de cei dragi îi macină pe copii, dar mai ales pe părinți.

Părinții pleacă în străinătate la copii pentru sărbătoarea Paștelui

„De sărbători, în loc să ne bucurăm, le ducem dorul...”

Adina Iliescu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații.

În forfota de la aeroportul din Otopeni, la terminalul „Sosiri”, acest bărbat împreună cu soția își așteaptă fiul. Ambii privesc cu inima cât un purice ba la porți, ba la tabela cu zboruri și parcă nu mai au răbdare să își ia în brațe băiatul.

Citește și: Rețetă cozonac de Paște 2023. Cum se poate prepara cel mai delicios cozonac?

Telefonul mobil și video call-urile le mai alină dorul de copii, însă fără prea mare succes. Băiatul este plecat de aproape șapte ani în Franța, iar sărbătorile sunt singurele momente când ajunge în România.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Românii, la poarta Germaniei către lume

Aglomerație și emoții sunt și la terminalul „Plecări”. Sătui să mai fie departe de cei dragi care muncesc peste hotare, unii pleacă ei în străinătate. De peste 15 ani Georgeta are copiii stabiliți în Anglia. Cu inima sfâșiată de durere, izbucnește în plâns la gândul că s-au stabilit acolo și nu mai au niciun motiv să vină înapoi.

„Atât timp cât lor le este bine, suntem și noi mulțumiți”.

Dorul de familie îi macină pe români din cauza distanței, mai ales în prag de sărbătoare

A plecat de dimineață din Brașov ca să ajungă la timp la aeroport. Își dorește cu orice preț să își strângă în brațe nepoții, iar la succesul misiunii au participat mai mulți membri ai familiei. Așa cum era normal, nu a plecat cu mâna goală. În bagaje are cadouri și mâncare tradițională de Paște.

Citește și: VIDEO- Românii au început aprovizionarea pentru masa de Paște

„- Am venit cu mașina, cu soțul, am plecat pe la 8.30. Am ajuns aici, m-a preluat fata. Soțul s-a întors.

- El rămâne acasă anul acesta?

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- Da! El rămâne acasă!”

Citește și: Rețetă friptură de miel. Secretul gospodinelor pentru friptura de la masa de Paște 2023

În aproape două din cinci familii din țara noastră regăsim aceeași poveste.

Îi revedem pe cei dragi doar câteva zile pe an, atunci când vin sărbătorile.

Peste 8 milioane de români au plecat peste hotare, în căutarea unui trai mai bun, însă, statisticile arată că puțini dintre ei mai văd motivele care i-ar determina să revină în România.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si