La un azil din Eforie Sud, deratizarea îndreptată spre exterminarea acarienilor se pare că i-a afectat și pe bătrâni. Autoritățile au intervenit de urgență pentru a evacua azilul și a transporta bătrânii la o unitate medicale pentru a li se acorda îngrijirile medicale necesare.

Bătrânii din azil s-au intoxicat cu substanța folosită împotriva acarienilor.

Intoxicați cu substanța pentru acarieni

Intoxicați cu substanța pentru acarieni

[Sursa foto: Freepik]

Intoxicați cu soluția pentru acarieni

În seara zilei de 20 octombrie 2023, mai mulți bătrâni, de la un azil din Eforie Sud, au fost transportați de urgență, la spital, acuzând stări de rău.

Autoritățile au declarat că starea de sănătate agravată a bătrânilor se datorează întoxicării cu soluția folosită în procesul de deratizare.

Batrâni intoxicați

Batrâni intoxicați

[Sursa foto: Freepik]

La Căminul de bătrâni din Eforie Sud, situat pe strada Mihai Viteazu, au ajuns Pompierii din cadrul Inspectoratului de Urgență care au constatat că 6 bătrâni din cei 45 aflați în azil sunt intoxicați cu o soluție pentru acarieni.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Imediat la fața locului au ajuns două echipaje Smurd și două ambulanțe, care i-au transportat pe bătrâni la spital pentru a li se acorda îngrijiri medicale de specialitate.

Batrâni intoxicați

Batrâni intoxicați

[Sursa foto: Freepik]

În acest timp, cei 38 de bătrâni care nu acuzau stări de rău au fost evacuați din imobil până la verificarea acestuia.

După efectuarea verificărilor de specialitate, bătrânii au fost reintroduși în incinta căminului, în siguranță.

Autoritățile au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește și: Povestea unui cuplu de pensionari care a locuit 18 luni pe un vas de croazieră. Au planificat deja 51 de călătorii. „Este mai ieftin decât o casă de bătrâni”

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"La data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 22.40, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Eforie au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe persoane dintr-un cămin de bătrâni acuză o stare de rău. Polițiștii deplasați la fața locului au identificat 6 persoane, care au fost preluate de ambulanțe și transportate la spital. S-a procedat la evacuarea celor 38 de persoane aflate în căminul de bătrâni. După efectuarea verificărilor de specialitate, s-a constatat că nu există pericol iminent, astfel că acestea au fost reintroduse în imobil. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă", a transmis Olimpia Ceară din cadrul IPJ Constanța.

În acest moment, nu se cunosc detalii despre cum au ajuns bătrânii în situația de a se intoxica cu soluția pentru acarieni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si