"6 indivizi au profitat de pe urma unor minore aflate în grija statului, în județul Vaslui. Copilele au fost abordate pe rețelele de socializare. Au acceptat să se vadă cu indivizii mai mari cu peste 15 ani și au fost violate în repetate rânduri, spun anchetatorii. 5 bărbați au fost arestați preventiv, iar a șasea persoană este cercetată în libertate. Vă avertizez, urmează informații care vă pot afecta emoțional", a transmis Cristian Sabbagh.

Fete lăsate în grija statului, abuzate de șase indivizi

Fetele au 13, 14 și 15 ani. Au fost preluate din familii recent pentru că trăiau în condiții greu de imaginat. Au ajuns în grija statului, într-un centru din care plecau la școală. În plus, se învoiau pentru diverse probleme. Sesizarea la poliție a fost depusă de cei care le îngrijeau când răul deja s-a produs.

De ce n-au fost verificate motivele pentru care fetele mergeau în oraș? O întrebare fără răspuns.

"Semnalele de alarmă au fost trase de conduita minorelor. Nu cred că există un normativ în sensdul ăsta, nu știu dacă frecvența cu care ele își scriau cererile pentru a ieși în oraș... Era cumva ieșit din normă. Nu am astfel de informații", a declarat Romeo Crețu, purtător de cuvânt DGASPC Vaslui.



Așa au ajuns în plasa celor 6 indivizi care le-au abordat pe fete pe rețelele de socializare și le-au convins să se vadă în oraș. Cei de la centru le-au dat bilete de voie de mai multe ori. Indivizii fără scrupule au profitat de naivitatea tinerelor în schimbul promisiunii unor sume de bani.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Bărbații au între 32 și 38 de ani. Sunt acuzați de act sexual cu un minor și viol săvârșit asupra unui minor. Cinci dintre ei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Al șasealea individ implicat în acest dosar s-a ales cu o decizie mai blândă: control judiciar. Cercetările continuă iar fetele vor beneficia de consiliere psihologică.

Citește și: Prima măsură luată în cazul grădiniței din Popești-Leordeni! Ce au decis autoritățile, după ce copiii au fost supuși unor tratamente groaznice


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si