„Guvernul nu mai știe cum să-și scoată cămașa, astfel că ar putea atenta la salariile românilor și să crească impozitele și așa destul de mari. Se vehiculează un procent de 30%. Diana Buzea are detalii”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Posibilitate: Taxe și impozite mai mari cu 30%

„Bună seara, ar putea exploda impozitele în România, iar acest lucru pentru că salariile peste 5 mii de lei ar putea fi impozitate cu peste 30%, în loc de 10%.


Coaliția de guvernare ar avea în vedere o taxare suplimentară a salariilor, o măsură criticată dur de economiști.
Aceștia sunt de părere că o astfel de măsură ar elimina salariile medii și le-ar transforma în salarii mici.

Citește și: Marcel Ciolacu despre mărirea salariilor: "Va avea aplicabilitate în 2025". Ce se întâmplă cu salariile profesorilor?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În același timp, ministrul Finanțelor a precizat că Guvernul trebuie să decidă dacă menține cota unică sau optează pentru cota progresivă.
Deja România are cele mai mari taxe și impozite pentru salarii din Uniunea Europeană.
Astfel, pentru un salariu brut lunar de 1.000 euro, românii rămân în mână cu 572 de euro după plata impozitelor şi taxelor către bugetul de stat, faţă de 653 de euro în cazul unui angajat bulgar şi de 746 de euro în cazul unui olandez”, a transmis Diana Buzea, reporterul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si