„Și Franța a fost lovită de un val de frig cum nu s-a mai pomenit în ultimii 6 ani, iar în capitala Norvegiei, la Oslo, s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din ultimul secol: minus 21 de grade”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Valul polar din Europa a adus temperaturi extrem de reci

Gheața de pe șoselele din Marea Britanie, apărută peste noapte, a provocat un derapaj cum rar se vede într-un oraș scoțian. Acesta este momentul în care vehiculul școlar, cu două etaje, derapează și se învârte pe

drumul ca de sticlă, spulberând mașinile parcate. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.
2000 de proprietăți britanice care au stat cu săptămânile inundate sunt acum prada zăpezilor și înghețului. La temperaturi de minus 9, minus 10 grade, Agenția pentru Securitatea Sănătății a emis cod galben de pericol pentru viețile oamenilor până vineri.
Iar MET Office a lansat un avertisment de ploaie înghețată pentru sudul Angliei și Țara Galilor, la care s-au adăugat alerte de vreme geroasă, ceață și vânt în rafale.
Franța a experimentat un val de frig așa cum nu a mai fost de 6 ani. Odată cu gerul au înghețat și șoselele. 9 departamente s-au aflat sub alertă portocalie din cauza condițiilor extreme de trafic. Gheața de pe șosele a provocat încă de la primele ore ale zilei accidente rutiere. 11 persoane au fost rănite. Pe autostrăzile A12 și A13 traficul a fost suspendat temporar.

Citește și: VIDEO- Zăpadă întârziată, profit topit. Planurile hotelierilor de la munte au fost date peste cap

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Școlile din două departamente din nord-vestul țării au fost închise. În nordul inundat, noroiul s-a transformat în pământ înghețat.
Navetiștii au avut cel mai mult de îndurat.

Podul Malakoff, care leagă suburbiile de capitala franceză, a fost supraaglomerat din cauza unui blocaj cu 400 de mașini.
La Paris a nins pentru prima oară în ultimii 3 ani.
Rafale puternice au adus panică la bordul unui avion cu 90 de pasageri care trebuia să aterizeze pe o pistă în Funchal, Portugalia. Momentul teribil în care aeronava este forțată să coboare brusc pe pistă a fost filmat. Înregistrarea arată apoi cum Airbusul A320 ricoșează din trenul său de aterizare, sărind scântei. Din motorul din stânga au izbucnit flăcări. Ca să nu pericliteze oamenii, piloții au decis să aterizeze în Gran Canaria pentru verificări urgente.
Valul polar a afectat aproape toată Europa. Săptămâna aceasta, la Oslo, s-a înregistrat un nou record. Cea mai scăzută temperatură din ultima sută de ani din capitala Norvegiei: minus 21 de grade. Hărțile radar au arătat azi, la prânz, temperaturi neobișnuit de scăzute și pentru Londra, minus 4 grade și Paris, minus 8.
Și la Chișinău, în Republica Moldova, gerul a mușcat aprig. S-au înregistrat minus 16 grade la amiază.
Țara a fost sub cod portocaliu de vreme rea. Valul de aer polar a adus ninsori puternice și vijelii care au obligat autoritățile să închidă școli și grădinițe până joi.
Șoselele sunt acoperite de gheață, iar firele electrice și copacii sunt înghețați. Inclusiv capitala Chișinău este afectată.
Șoferii și pietonii au fost nevoiți să își pună sănătatea în pericol când au mers pe străzile acoperite cu zăpadă și ghețuș.
S-au petrecut și sute de accidente rutiere, iar Poliția a transmis conducătorilor auto să îți limiteze deplasările. Din cauza condițiilor meteo, ministerul Afacerilor Externe a emis avertizare de călătorie.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si