Este ora 13.00. Cerul din zona cartierului Baneasa devine negru de la fumul degajat de incendiu. Aerul e irespirabil si imediat se instaureaza panica.

Sunt mii de oameni care lucreaza pe aceasta platforma industrial uriasa. Aici sunt deschise spatii de productie si birouri. Flacarile au pornit intr-o hala in care se lucra, spun martorii.

Primele autospeciale ale pompierilor ajung la cateva minute dupa ora 13.00

Imediat este evaluata situatia si seful echipei de interventie da ordinul de evacuare pentru angajatii din zona. Aerul e tot mai inecacios si oricand oamenilor li se poate face rau.

Imediat, strazile din zona se umplu de angajati care fac tot posibilul sa se indeparteze.

In hala uriasa cuprinsa de flacari functiona o fabrica de confectii metalice, dar si cateva depozite si o tipografie. Asa ca in interior existau destule materiale care intretin arderea, dar si substante chimice pericuoase!

Flacarile fac ravagii. Pompierii se tem ca hala se poate prabusi in orice moment, asa ca se chinuie sa stinga incendiul din exterior. Autospecialele au format un perimetru in jurul zonei afectate si se actioneaza cu apa si spuma din toate unghiurile.

Peste o suta de pompieri au fost trimisi in Baneasa.

Fumul gros a fost vizibil din mai multe puncte ale orasului. Angajatii din blocurile de birouri din zona Pipera s-au speriat cand au vazut coloana de fum inalta de zeci de metri.

Cei aflalti in nordul Bucurestiului au fost avertizati prin sistemul ROALERT sa evite zona pentru a permite autospecialelor de pompieri sa se deplaseze fara probleme. De  asemenea, locuitorilor li s-a cerut sa tina geamurile inchise!

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

 

UPDATE.  Incendiul a fost localizat și nu mai există riscul ca flăcările să se extindă la alte clădiri, a spus Bogdan Toma, purtător de cuvânt al ISU București-Ilfov. 

Acesta a spus că au fost luate măsuri pentru a se verifica dacă au fost depășite limitele de substanțe toxice în aer, dar că până acum nu există confirmare.

La misiunea de stingere intervin 27 mașini de stingere, 4 autoscări de intervenție la înălțime, 4 descarcerări și 2 ambulante SMURD.
Nu sunt persoane surprinse. Suprafața afectată este de aproximativ 10.000 de metri pătrați.

Mesajul IGSU după incendiul din Capitală. Ce trebuie să știe cei aflați în zona afectată

UPDATE. Potrivit ISU, o hală de pe strada Biharia arde în întregime. Sunt degajări mari de fum. Mai multe birouri din zonă au fost evacuate, anunță ISU. Au fost solicitatate patru echipaje de descarerare și alte 3 sunt gata de intervenție în orice moment.

Incendiu puternic în nordul Capitalei. RO-ALERT a trimis un mesaj de urgență

În zonă sunt atât depozite, cât şi clădiri de birouri, mai multe societăţi comerciale, iar majoritatea oamenilor din clădirile din zonă s-au autoevacuat.

Sistemul Ro-ALERT a emis un mesaj de atenționare legat de incendiu:

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise la fața locului.

Fumul se poate vedea din mai multe zone ale Capitalei.

Explozie la o fabrică din București: O persoană a murit şi trei au fost rănite

O persoană a murit şi trei au fost rănite în urma unei explozii puternice produse la un utilaj de la o fabrică de prefabricate de pe bulevardul Preciziei din Bucureşti.

Persoana decedată era o femeie. Răniţii au suferit arsuri şi au fost transportaţi la spital. Dintre persoanele rănite, una este în stare foarte gravă, având arsuri pe 90% din corp.

Din primele informaţii, ar fi explodat un utilaj care era sub presiune, cu aburi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si