Vişinată reţetă. Vișinata este o băutură tradițională românească pe care românii aleg să o prepare chiar ei, acasă, de mai bine de 2.000 de ani. Este nelipsită de pe mesele românilor. 

Iată cum o poți prepara, chiar la tine acasă!

rețetă vișinată

Vişinată reţetă: ingrediente

  • 2 kg vișine cu tot cu sâmburi
  • 2 l alcool dublu rafinat de 96 de grade
  • 2 kg zahăr
  • 2 l apă

Citeste si: Rețeta delicioasă de zmeurată. Iți vei da oaspeții pe spate

rețetă vișinată

Vişinată reţetă: mod de preparare

Vișinele se spală bine, se curăță de codițe și se lasă la zvântat. Se amestecă 2 kilograme de vișine cu 2 litri de alcool de 96 grade și se lasă timp de o săptămână într-un loc întunecat, acoperite cu un tifon.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Daca nu aveți damigeană cu gâtul strâmt și folosiți borcane mai largi, atunci peste tifon puneți și o farfurioară.

După o săptămână cât au fost lăsate la macerat se prepară un sirop din 2 kilograme de zahăr și 2 litri de apă. Se lasă la fiert până când zahărul este dizolvat, iar apoi când este rece se pune peste vișine. Se agită ușor. Nu mai este nevoie să amestecați în damigeană căci zahărul deja s-a topit.

Citeste si: Sirop de păpădie: Reţeta care te va scăpa de durerile biliare

rețetă vișinată

Damigeana se astupă cu un dop, iar totul se lasă la macerat pentru două luni într-un loc răcoros și întunecat. A nu se lăsa să fermenteze la soare pentru că își pierde din aromă și își va schimba și culoarea. Important de știut este să nu puneți țuică, pălincă sau rachiu căci îi va schimba gustul și aroma.

După două luni vișinata se decantează (se strecoară) și se transferă în carafe speciale. Se pot păstra în cămară sau beci chiar și 2-3 ani și poate fi folosită și în prepararea unor deserturi precum: bomboane „bețive”, torturi, prăjituri, checuri, pandișpane. 

Citeste si: Reţetă vişinată: Cum poţi face vişinată la tine acasă?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si