Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că premierul Israelului, Naftali Bennett, a efectuat o scurtă vizită la Moscova.

„Discută despre situaţia din Ucraina ”, a precizat Dmitri Peskov. 

Israelul, un posibil mediator în conflict

Naftali Bennett i-a transmis lui Vladimir Putin că Israelul poate negocia eventualele discuții dintre Rusia și Ucraina. La începutul atacurilor rusești, președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cerut sprijin Guvernului israelian în medierea unor eventuale negocieri de pace dintre Rusia și Ucraina.

Vladimir Putin face noi declarații: „Sancțiunile occidentale sunt similare unei declarații de război”

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a făcut noi declarații sâmbătă în cadrul cărora a spus că sancțiunile aplicate Rusiei și elitelor politico-financiare sunt asemănătoare cu declarațiile de război.

Citeste si: Ruşii ar fi creat conturi false de ucraineni care ''îşi urăsc ţara'' şi care vor ''să scape de dictatura'' lui Zelenski

Președintele rus a apărat invazia țării sale în Ucraina, susținând că Moscova trebuie să apere vorbitorii ruși din estul Ucrainei, dar și  propriile interese.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Am spus acest lucru la începutul operaţiunii şi am spus-o înainte de a se lua această decizie. O decizie dificilă, fără îndoială”, a declarat Putin, încadrul unei întâlniri alături de însoţitoarele de zbor ale companiilor aeriene ruse, transmisă de televiziunea publică, citează  G4media.ro.

Liderul de la Kremlin a spus că totul merge conform planului în Ucraina, iar trupele rusești își vor îndeplini obiectivele în cadrul ”operaţiunii militare speciale”, aşa cum o numeşte Vladimir Putin notează Reuters.

Legea marțială nu va fi introdusă în Rusia 

Potrivit AFP, Vladimir Putin a anunțat că nu va introduce legea marțială în Rusia, ținând cont de zvonurile potrivit cărora ar avea în plan o astfel de decizie, cauza fiind conflictul lansat chiar de el în Ucraina.

Citeste si: VIDEO| Un avion rusesc a fost doborât lângă Cernihiv. Pilotul a supraviețuit, dar a fost prins de ucraineni

„Legea marţială este pusă în aplicare (…) în caz de agresiune, în special în regiunile în care au loc lupte.

Noi nu avem o astfel de situaţie şi sper că nu va interveni”, a spus liderul de la Kremlin, fiind întrebat de angajații companiei aeriene ruse Aeroflot.

Vladimir Putin a spus că își dorește ca Ucraina să fie „demilitarizată”, „denazificată” și să dețină un statut neutru.

Citeste si: Vladimir Putin spune că a discutat cu Aleksandr Lukaşenko cu privire la accesul Belarusului la Marea Baltică


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si