Depresia este una dintre cele mai întâlnite boli ale acestui secol. Tot mai multe persoane se confruntă cu boala, motiv pentru care, proiectul care vizează acordarea de vouchere de 3.000 de lei pentru persoanele în cauză a fost deja aprobat în Constanța.

Vouchere de 3.000 de lei pentru românii cu depresie

Procentul persoanelor cu această boală a crescut cu aproape 14% în perioada 2014-2020, conform Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

Citește și: Vouchere de nimic pentru micii crescători

Astfel, în Constanța s-au înregistrat aproximativ 30 de mii de persoane care suferă de depresie, dintre care 14 mii de femei.

Citește și: VIDEO- Propunerea Gabrielei Firea: vouchere cadou acordate de "Ziua Bărbatului”. Care este valoarea acestora

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Administrația locală din municipiul Constanța a decis să ofere vouchere în valoare de 3 mii de lei pentru locuitorii care suferă de această boală. Însă, constănțenii trebuie să parcurgă niște pași pentru ca voucherele să le fie atribuite.

Citește și: Vouchere de vacanță pentru privați

Ce pași trebuie să urmeze constănțenii pentru a intra în posesia voucherelor

Primul pas este de a avea o scrisoare medicală de la un specialist, sau de la medicul de familie, precum și celelalte documente care atestă această boală.

Beneficiarii trebuie să aibă domiciliul în Constanța, deoarece banii sunt oferiți din bugetul local, să aibă diagnostic de la un specialist, iar veniturile pe fiecare membru al familiei să fie sub 5.000 de lei.

Citește și: Vești bune pentru angajații din domeniul privat. Ei ar putea primi vouchere de vacanță

Ulterior, documentele vor fi depuse la Direcția de asistență socială din cadrul Primăriei Constanța, după care, primăria va ofri suma de bani către cabinetul psihologic unde persoana în cauză se tratează.

Astfel, banii ar trebui să ajungă pentru 10-15 ședințe de terapie cu specialistul. Psihologii au afirmat că banii sunt suficienți, în mare parte, însă, există și situații care necesită mai multe ședințe.

Citește și: Peste 250.000 de români au fost tăiați de pe listele beneficiarilor de vouchere pentru alimente

Specialiștii afirmă și faptul că, în fiecare an, numărul persoanelor cu depresie este în creștere.

Citește și: Carduri energie 2023. Cum se pot plăti facturile la curent cu ajutorul cardurilor de la Guvern?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si