Conform meteorologilor, din 28 aprilie 2021, valorile termice se vor încadra perioadei în care ne aflăm. În Banat, temperaturile vor fi cuprinse între 20 și 24 de grade celsius. Minimele, în timpul nopților și dimineața, vor fi cuprinse între 8 și 10 grade. Chiar dacă este anunțată vreme bună, se iau în calcul și precipitațiile, mai ales în ultima zi a lunii aprilie, pe data de 30 aprilie.

Citeste si: Vremea rea revine. COD GALBEN de ninsori și viscol în 20 de județe- HARTA

În zona Crișanei, gradele din termometre sunt cuprinse între 16 și 22, iar pe timpul nopții vor ajunge la valori cuprinse între 4 și 10 grade. Aici precipitațiile vor fi mai accentuate începând cu data de 2 aprilie.

În vestul României, mai exact în Transilvania, pe 28 aprilie, maximele vor atinge 20-22 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 7 și 10 grade celsius. Și aici vor exista precipitații, dar nu înainte de data de 30 aprilie.

În Maramureș temperaturile ajung la 10 grade celsius, urmând ca după 30 aprilie să ajungă la 20 -21 de grade. Începând cu 29 aprilie precipitațiile își vor face simțită prezența în Maramureș. ANM mai spune că între 1 și 7 mai aici vor apărea averse însoțite de descărcări electrice.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru weekendul acesta

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În zona Moldovei, valorile termice maxime sunt cuprinse între 11 și 12 grade, minimele ajungând la 2 grade celsius. După 1 mai valorile termice vor ajunge la 19-20 de grade, minimele fiind cuprinse între 7 și 8 grade. Și aici vor apărea precipitații în aproape toată săptămâna, urmând ca din 1 mai și până pe 5 mai să fie mai însemnate cantitativ.

Vremea la mare

La mare, valorile termice maxime vor fi de 13 grade, iar minimele ajung între 6 și 7 grade. În perioada, 29 aprilie – 1 mai, temperatura aerului va fi în creștere, ajungând la 21-22 de grade.

Citeste si: VIDEO- Cireșii înfloriți din Japonia, prilej de bucurie pentru oameni

Noaptea, temperaturile ajung la 12-13 grade. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere. Valorile maxime vor fi de 16-18 grade, iar minimele de 9-10 grade. Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi ridicată în perioada 26-28 aprilie și în intervalul 1-5 mai, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

În sudul țării, în zona Munteniei, temperaturile vor fi scăzute. 13-14 grade este maxima zilei. La finlaul acestei săptămâni temperaturile vor crește și vor ajunge la 24-25 de grade celsius. După data de 1 mai, temperatura aerului va avea o tendință de scădere.

În a doua săptămână temperaturile cresc și ajung la 19 grade. În Muntenia, temperaturile pe timpul nopții sunt cuprinse între 7 și 9 grade. Șansele de ploaie vor fi în creștere între 26 și 28 aprilie și în intervalul 1-5 mai, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În Oltenia, gradele se mențin scăzute. Maximele vor ajunge la valori cuprinse între 12 și 14 grade. De la finalul acestei săptămâni în Oltenia se vor înregistra maxime de 24 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 10 și 11 grade. Își vor face apariția și aici ploile în această spătămână, urmând ca din primele zile ale lunii mai să scadă în intensitate.

Citeste si: Cum va fi vremea de Paște. Ce spun meteorologii?

Vremea la munte

La munte, vremea va fi mai rece decât în mod normal. În perioada 26-28 aprilie 2021, maximele vor ajunge la 4-6 grade, iar minimele la -4 și -2 grade. Vremea se încălzește treptat. Pe 30 aprilie vor fi 12 grade, iar noaptea 4 grade. Ziua de 1 mai va avea vreme bună, apoi se răcește ușor.

vremea 28 aprilie 9 mai 2021
Cum va fi vremea în România.[Sursa foto: PixaBay]

Regimul termic se va menține aproape staționar, cu maxime la 10 grade și minime de 2 grade. Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, la început mixte, iar din 30 mai vor fi mai ales ploi, sub formă de aversă, ce trecător pot fi însoțite de fenomene electrice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si