Asa cum erau obisnuiti, credinciosii au venit si anul acesta cu o seara inainte de marea sarbatoare "Izvorul Tamaduirii"  la Biserica Greaca din Braila,  pentru a lua aghiasma. Numai ca, de data aceasta, au avut parte de o mare surpriza. Portile la intrarea  spre izvorul bisericii au fost inchise peste noapte.

Din cauza viscolului corturile instalate in curtea bisericii au fost daramate iar administratorii lacasului de cult  s-au vazut nevoiti sa  o ia de la capat cu organizarea evenimentului. Credinciosii care erau din localitate s-au intors dezamagiti la casele lor, in schimb, cei veniti din alte judete au ramas in biserica peste noapte.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Chiar daca nu au reusit sa-si umple sticlele cu apa tamaduitoare aseara, credinciosii  nu au renuntat  si au promis ca se vor intoarce astazi la slujba si la izvorul cu apa sfintita despre care  se zice ca face minuni.

Un roman care e stabilit in Grecia a luat aghiazma de aici si pe drum a avut un accident. Bidonul cu aghiazma a ramas intact. El a venit cu bani stransi din Grecia, de la credinciosii romani si a resfintit izvorul si a adus o pompa speciala care scoate apa.

Izvorul de la Biserica Greaca 'Buna Vestire' din Braila, se afla la 15 metri adâncime, sub Sfântul Altar.Legenda spune ca acesta izvoraste o data pe an, de sarbatoarea Izvorul Tamaduirii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si