"In privinta monedelor virtuale in general, pot spune aproape cu certitudine ca vor avea un sfarsit prost", a afirmat directorul general al grupului Berkshire Hathaway, intr-un interviu acordat miercuri.

Buffett a spus ca nu va face plasamente pe termen scurt in bitcoin si ca nu are niciun interes pentru tranzactiile cu contracte futures in moneda virtuala. Miliardarul a spus in schimb ca daca ar exista optiuni put pe  termen de cinci ani, ar cumpara cate una pentru fiecare criptomoneda care exista.

O optiune put ofera detinatorului dreptul, dar nu si obligatia de a vinde un titlu la un pret stabilit, iar aceasta poate fi utilizata pentru a paria ca pretul unui activ va scadea.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Pretul spot al bitcoin a scazut miercuri cu peste 5%, la 13.786.32 de dolari pe unitate, fiind cu mult sub nivelul record de peste 19.000 de dolari atins la jumatate lunii decembrie.

Cresterea puternica a bitcoin si a altor monede digitale din ultimul an a atras o atentie tot mai mare din partea Wall Street. Presedintele si directorul general al bancii americane JP Morgan, Jamie Dimon, a declarat miercuri ca regreta faptul ca in septembrie a numit bitcoin "o frauda", dar a spus ca crede in continuare ca preturile monedelor virtuale sunt exagerate.

El si-a exprimat in schimb increderea in tehnologia blockchain, pe care se bazeaza monedele digitale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si