„SUA sunt alaturi de voi la fiecare pas. As vrea sa ne gandim cat de departe a ajuns Romania. Acum 30 ani era printre cele mai sarace state din Europa, romanii aveau 100 de dolari pe luna si multe zone erau neelectrificate. Acum, Romania este parte din UE, economia Romaniei este printre cele mai dinamice. Romania a construit un sistem judiciar puternic si institutii anticoruptie la care victimele comunismului nici macar nu puteau sa viseze”, a declarat Wess Mitchell, conform digi24.ro.

„Fiecare tara din lume trebuie sa lupte impotriva coruptiei, stiti cat de periculoasa este coruptia. Trebuie un sistem de legi bun, institutiile din sistemul judiciar trebuie sa apere legile. Vrem ca Romania sa continue pe acest drum nu numai pentru binele cetatenilor, ci si pentru ca reprezinta un model in fata vecinilor. Romania este un simbol al libertatii la frontiera estica, ceea ce demonstreaza ca Romania s-a dezvoltat in regiune”, a declarat reprezentantul SUA.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„Sunteti un model pentru regiune. Daca va uitati in jur nu sunt multe tari care sa aiba institutii asa de puternice(...) Asta ar trebui sa va inspire sa dezvoltati pe mai departe aceste institutii care sunt foarte importante pentru democratie. Nu vrem sa faceti un pas inapoi”, a mai spus reprezentantul SUA.
Mitchell se afla luni si marti in Romania, avand programate intalniri cu oficiali, dar si cu analisti independenti.

Marti, el se va intalni cu presedintele Klaus Iohannis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si