Zambila. Legenda spune că zambila este floarea care a apărut din sângele frumosului Hyacinthus, fiul regelui Troiei, omorât din gelozie de Zephyr, zeul Vântului de Vest, cel care aducea primăvara.

Citeste si: VIDEO| Mărțișoarele care se pot purta tot anul

Zambila

Zambila este originară din sud-vestul Asiei, întâlnindu-se în Turcia, Siria, Liban şi Israel şi a ajuns în Europa prin secolul XVI, din Turcia.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Este cultivată intens în zona mediteraneană, Franţa folosind cantităţi mari de flori în industria parfumurilor. Cel mai mare producător de zambile este Olanda.

Citeste si: Felicitări 1 Martie 2020. Cele mai frumoase Imagini cu text pentru 1 Martie 2020

Zambila. Ce semnificație are această floare

Zambilă albastră semnifică constanța, stabilitatea. Cea roșie sau roz simbolizează natura jucăușă a unei persoane. Dacă primești în dar o zambilă purpurie de la un prieten sau iubitul cu care tocmai ai avut o ceartă, înseamnă:"Îmi pare rău!”

Zambila

Citeste si: Mesaje de 1 Martie 2020. Imagini cu mesaje de primăvară

Zambilă albă semnifică drăgălășenie și frumusețe neascunsă. Zambila galbenă este un însemn al geloziei.

Zambila. Cui nu ar trebui să dăruiești această floare

Alergia la zambile începe cu plantarea bulbilor și în timpul înfloririi. Perioada de primăvară este considerată cea mai periculoasă pentru persoanele sensibile la polenul plantelor. Floarea are o aromă ascuțită care nu îi place tuturor.

Zambila

Citeste si: Mucenici moldovenești. Secretul bunicii pentru a ieși pufoși

Cel mai bun loc pentru a crește o plantă este o grădină sau un teritoriu al casei. În apartament el miroase prea mult și provoacă o serie de reacții nedorite, în special pentru persoanele alergice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si