Luna iulie se pare că aduce noi scumpiri. Prețul combustibilului ar putea crește considerabil.

Ce sumă vor scoate românii din buzunar pentru a-și alimenta autoturismele?

1 iulie crește prețul combustibilului

Potrivit antena3.ro, luna iulie a anului 2024 ar urma să aducă noi scumpiri în ceea ce privește combustibilul, având în vedere actualizarea accizei.

Se pare că benzina va scoate din buzunarul românilor mai mult cu 43 de bani, pe litru.

Pentru motorină, românii vor plăti mai mult cu 39 de bani, pe litru.

În aceste condiții, în luna iulie, prețul pe un litru de benzină ar putea să depășească 7,6 lei/ litru, în timp ce prețul pentru un litru de motorină ar putea ajunge la suma de 8 lei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Trebuie menționat că taxele şi accizele ocupă o parte importantă în structura preţului carburanţilor, de aproximativ 40%, potrivit antena3.ro

Prima scumpire a combustibilului a avut loc în prima zi a lunii ianuarie

Prima lună a anului 2024 a adus și prima scumpire în cazul combustibilului, în momentul în care acciza a fost actualizată cu rata inflaţiei. Din acel moment, prețul plătit pentru combustibil de către români a crescut treptat, relatează sursa citată anterior.

Citește și: VIDEO- Scumpirile pascale golesc buzunarele. Carnea de miel ar putea dispărea din măcelării din cauza prețului exagerat

Astfel, pentru un litru de motorină, un român plătește cu 3,4% mai mult. În aceste condiții, se pare că, pentru un plin de 50 de litri, o persoană plătește mai mult cu aproape 13 lei față de cât plătea luna trecută.

În ceea ce privește prețul unui litru de benzină, românii scot din buzunar mai mult cu 5,1%. Alimentarea autoturismului cu un plin de 50 de litri cu benzină, îi face pe români să plătească cu aproape 18 lei mai mult față de prețul din luna trecută.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si