Pe lângă partea estetică puternic îmbunătățită, cel mai mare avantaj îl reprezintă, totuși, faptul că poți mânca din nou fără griji. 

Pentru că trebuie să fii bine informat înainte de a începe un astfel de tratament, iată câteva lucruri pe care nu le știai despre implantul dentar. 

1. Totul se întâmplă rapid, cu fast&fixed

În prezent, inserarea implanturilor se realizează foarte rapid, într-o singură zi.

Potrivit Clinicile Dentare Dr. Leahu, intervenția de fixare a implanturilor durează doar câteva ore, iar a doua zi primești deja lucrarea provizorie fixă, pe care o vei purta până la finalizarea procesului de vindecare. Astfel, poți reintra imediat într-un context social, fără să-ți fie teamă să zâmbești.

2. Implantul dentar nu presupune durere

Procedura de inserare a implanturilor poate părea dureroasă, însă conform webMD, totul se întâmplă foarte ușor, eficient și fără durere. Medicii stomatologi specialiști recurg la sedare conștientă și la administrarea unui calmant intravenos, pentru a te ajuta să fii relaxat și să simți că întreaga intervenție durează doar 20 de minute. 

3. Implantul dentar este conceput din titan

Implantul dentar are rolul de a înlocui rădăcina dintelui natural și este biocompatibil cu organismul uman, nu provoacă alergii sau disconfort. Acesta este conceput din titan, un material dur, rezistent și ușor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

4.

Este foarte rezistent

Rezistența implantului este dată atât de materialul din care acesta este conceput, cât și de strictețea cu care îți respecți igiena orală. Periajul zilnic al dinților trebuie să se mențină în rutina ta de îngrijire, iar pe lângă mai poți folosi și ața dentară, apa de gură și dușul bucal. 

5. PRGF Endoret pentru o vindecare mai rapidă

În cadrul procedurii de fixare a implanturilor, în clinicile stomatologice se folosește o tehnologie modernă, numită PRGF Endoret, care contribuie la o vindecare de până la 7 ori mai rapidă. De asemenea, cu ajutorul acesteia, procedura nu este dureroasă și dispar riscurile de apariție a inflamațiilor, a infecțiilor și a complicațiilor. 

6. Uneori e nevoie de adiție de os sau chiar de implanturi zigomatice

Dacă ai amânat mai mult timp inserarea implantului după pierderea unui dinte, osul își pierde din volum, iar înainte de această intervenție, vei avea nevoie și de adiție osoasă. Sunt și cazuri extreme, în care dantura a fost pierdută complet, iar osul de la maxilarul superior s-a retras. În această situație, procedura este mai complexă și se folosesc implanturi speciale, fixate pe oasele zigomatice sau cunoscute și ca oasele pomeților. 

7. Rata de succes a implanturilor este de 95%

Rata de succes a unui implant dentar a crescut considerabil în ultimii ani, iar implanturile inserate într-un os sănătos pot avea o rată de succes de 95%. Însă acest procent poate crește până la 98% dacă implanturile sunt îngrijite corect.

8. Alimentația sănătoasă= vindecare mai rapidă

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

După ce ai realizat o intervenție de inserare a implanturilor, alimentația ta trebuie să fie bogată în  proteine, vitamine și minerale esențiale. Astfel ajută la accelerarea procesului de vindecare. În primele zile după intervenția chirurgicală este bine să eviți alimentele dure sau crocante și să optezi pentru alimente moi, cum ar fi supele, piureurile sau iaurturile.

9. Trebuie să renunți la fumat pentru o bună integrare a implantului dentar

În cazul în care ești fumător, trebuie să știi că renunțarea la tutun va grăbi procesul de vindecare, va îmbunătăți osteointegrarea implantului dentar și va garanta succesul acestuia pe termen lung.

10. Dacă suferi de parodontoză, diabet sau osteoporoză poți beneficia de implanturi

Indiferent dacă suferi de parodontoză, diabet sau chiar osteoporoză, este important să știi că acestea nu sunt o piedică în a te bucura din nou de o dantură fixă. Doar în cazul osteoporozei,  este necesar să întrerupi administrarea tratamentului specific cu 6 luni înainte de intervenție.

Implanturile dentare reprezintă una dintre cele mai eficiente soluții pentru a-ți reda funcționalitatea și aspectul natural al dinților lipsă, astfel încât să poți mânca normal din nou și să ai puterea de a zâmbi cu încredere, așa cum o făceai cândva.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si