3 obiceiuri de igienă dentară pentru dinți sănătoși

  1. Limitează consumul de băuturi acidulate

Împreună cu zahărul și acizii sunt adevărați dăunători pentru dinți, mai ales atunci când acționează împreună. Încearcă să reduci consumul de răcoritoare și astfel vei reduce și riscul sensibilității dentare.

Ca și proces, zahărul se transformă în acid în gură, care poate eroda smalțul dinților, poate duce (în timp) la pierderea dinților și la necesitatea de implanturi dentare. Pe de altă parte pot apărea și cariile.

Citește și: VIDEO- Românii sunt codași la spălatul pe dinți și la vizitele la stomatolog

Acordă atenție la cantitatea consumată de cafea sau ceai și chiar la fructele acidulate care pot deteriora smalțul dinților. Asta nu înseamnă că trebuie să eviți cu totul astfel de alimente, însă e bine să fii atent.

   2. Clinica stomatologică București recomandă periajul de cel puțin de două ori pe zi și mai ales înainte de culcare.

Citește și: Stomatologul fals, care ar fi operat-o pe fosta Miss România 2019, a fost prins în București

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Dacă folosești o pastă de dinți cu fluor cu atât mai bine. Fluorul a fost analizat de către cei din domeniul sănătății orale, și reprezintă substanța cu element de baza în sănătatea noastră orală. Practic fluorul creează o barieră împotriva cariilor dentare.

În plus, combate și germenii care pot duce la carii, car mai ales îți oferă o barieră de protecție pentru dinții tăi.

    3.

Vizitele regulate la dentist

Obiceiurile tale zilnice determină calitatea sănătății tale orale generale. Totuși, chiar dacă folosești periuță și ață dentară- e necesar să consulți în mod regulat un specialist stomatolog. Pentru curățări regulate, identificarea potențialelor probleme sau soluții de tratament și chiar poți află cât costă un aparat dentar- vei primi totul suportul de care ai nevoie.

Citește și: Zâmbește cu încredere cu ajutorul noilor tratamente stomatologice

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mai sunt anumite cazuri când asigurările acoperă și controalele stomatologice regulate (1-2 pe an). Dacă ai un astfel de serviciu, cu atât mai mult poți profita de el. Îți va fi de folos, indiferent că ai un istoric cu probleme dentare sau pur și simplu vrei să te asiguri că ai dinți sănătoși.

Chiar dacă pot avea un aspect plăcut, e bine să ai grijă de dinții tăi zilnic și astfel previi anumite probleme. Cum faci asta? Cu produse de igienă orală potrivite, precum și atenția la obiceiurile și alimentația zilnică.

Citește și: Un dentist și-a otrăvit soția ca să o înlocuiască cu iubita. Cum s-a aflat adevărul

Concluzia este că zâmbetul poate fi considerat cartea noastră de vizită, iar atenția pe care i-o acordăm trebuie să fie pe măsură.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si