Patru persoane au fost găsite moarte luni în apropierea unui hotel din Cancun, potrivit autorităților mexicane, acesta fiind cel mai recent episod de violență în această populară destinație turistică.

Două persoane suspecte de crimă au fost arestate

În acest caz, două persoane au fost arestate pentru posibila lor implicare în moartea a patru persoane, potrivit procurorului general al statului Quintana Roo. Toate persoanele decedate sunt mexicani, a declarat José Pablo Mathey Cruz, secretarul pentru securitate publică din Benito Juárez, municipalitatea în care se află Cancun.

În acest caz, două persoane au fost arestate pentru posibila lor implicare în moartea a patru persoane

În acest caz, două persoane au fost arestate pentru posibila lor implicare în moartea a patru persoane

[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, el a precizat că suspecții ar fi implicați în vânzarea și distribuirea de narcotice, adăugând că imaginile surprinse de camerele de supraveghere locale au contribuit la arestarea lor. Biroul procurorului a confirmat, luni, că trei persoane au fost găsite moarte și că a fost deschisă o anchetă. Ulterior, biroul a precizat că a fost găsit un al patrulea cadavru.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

Polo Gallegos, un turist care se afla în zonă în momentul împușcăturilor, a declarat pentru CNN en Español că a auzit împușcături în timp ce se afla într-o sală de sport din apropiere, în jurul orei locale 10.00.

Citește și: O britanică de 28 de ani a murit în timpul unui intervenții la stomac în Turcia/ ” Ar fi făcut orice pentru oricine”

"Am auzit împușcăturile și ne-au ascuns pe toți într-un birou și ne-au ținut acolo până când incidentul s-a terminat. Toată lumea ne-a ținut acolo până când au securizat zona, iar în acest moment sunt polițiști, Marina, toată lumea, toată lumea în zona plajei și este foarte inconfortabil pentru noi", a spus el.

Zona va fi securizată pentru evitarea unor astfel de incidente șocante

Situația de securitate din Cancun s-a deteriorat în ultimii ani.

În 2021, guvernul mexican a anunțat că Garda Națională va fi desfășurată permanent în Cancun și în zona înconjurătoare, ca urmare a creșterii violențelor legate de crima organizată, potrivit Reuters.

Totodată, au avut loc o serie de incidente violente în jurul zonei de coastă din Caraibe. La începutul anului 2022, două persoane au murit după ce s-au tras focuri de armă într-un hotel din Playa del Carmen, potrivit CNN en Español. La sfârșitul anului 2021 au fost raportate împușcături în zonele turistice din Puerto Morelos și Cancun.

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Un polițist a auzit împușcături în timp ce se afla într-o sală de sport din apropiere, în jurul orei locale 10.00.

Un polițist a auzit împușcături în timp ce se afla într-o sală de sport din apropiere, în jurul orei locale 10.00

[Sursa foto: PixaBay]


Departamentul de Stat îi sfătuiește pe călători să "manifeste o prudență sporită din cauza criminalității și a răpirilor" în statul Quintana Roo. În avertisment se spune că violența și activitatea criminală pot avea loc oriunde, "inclusiv în destinații turistice populare".

"Călătorii ar trebui să mențină un nivel ridicat de conștientizare a situației, să evite zonele în care au loc activități ilicite și să plece prompt din situații potențial periculoase", se arată în avertisment.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si