De obicei, firmele de distribuție vor avea nevoie de mai multe instrumente decât o companie producătoare, deoarece oferă soluții end-to-end. Caracteristici precum managementul flotei, managementul inventarului, marketingul și transportul sunt toate necesare pentru a avea succes. În plus, un sistem ERP pentru distribuție poate fi dezvoltat având în vedere și managementul relațiilor cu clienții (CRM). Acest lucru ajută la furnizarea de informații valoroase asupra obiceiurilor și comportamentelor de cumpărare ale clienților.

Indiferent de dimensiunea firmei, un software distribuție va eficientiza o varietate de procese zilnice de afaceri într-o singură bază de date pentru a vă oferi o imagine de ansamblu asupra modului în care funcționează firma.

Din punct de vedere economic, o soluție ERP ajută distribuitorii să țină evidența prețurilor. Estimarea cerințelor de preț este practic imposibil de realizat manual, așa că un ERP este esențial pentru a rămâne competitiv pe piața de distribuție.

Când ai nevoie de un soft de distribuție

Pe lângă componentele operaționale de bază, cum ar fi contabilitatea și procedurile de HR, distribuitorii au acces și la caracteristici unice care se aplică industriei lor. Pentru a înțelege mai bine care este rolul unui soft de distribuție și pentru a lua o decizie corectă în acest sens, am creat o scurtă listă de semne care indică că firma ta are nevoie de el:

1. Procesele de lucru sunt greoaie

Indiferent de domeniul firmei, în ziua de azi dacă nu ești eficient, nu poți crește. Companiile de astăzi au nevoie de date obiective despre tot ce se află în depozitele lor pentru a lua decizii de afaceri în timp util. 

Prin utilizarea unui soft distribuție, nu mai este necesar ca procese precum inventarierea mărfurilor să fie realizate manual, cu hârtie și pix sau folosind foi de calcul, și, prin urmare, productivitatea angajaților și acuratețea datelor este îmbunătățită semnificativ.

2. Clienții sunt nemulțumiți

Fericirea clienților tăi se află în centrul succesului firmei. Dacă nu sunt mulțumiți, nu vei putea avea o afacere de sucess pentru mult timp. Dacă simți că te străduiești să comunici, să ții pasul cu cererea, să livrezi la timp comenzile și să le primești la timp, este timpul să investești într-o soluție tip ERP.

Cu un soft de distribuție, toată lumea este conectată la același sistem și poate accesa informațiile necesare în mod eficient. Un sistem ERP permite ca datele să circule liber în toate departamentele firmei, permițând angajaților să organizeze și să gestioneze mai bine resursele.

Soluția ERP pentru distribuție îți oferă acces la întregul istoric de achiziții al unui client, precum și la interacțiunile cu acesta, ceea ce îți permite să creezi oferte personalizate. De asemenea, stocul este rezervat în momentul adăugării produselor pe comandă, comenzile sunt urmărite cu ușurință, facturile se generează corect, iar clienții sunt notificați automat cu privire la scadența facturilor.

3. Nu ai viziune de ansamblu

Vizibilitatea granulară și la nivel general asupra datelor firmei sunt importante pentru evoluție și dezvoltare. Ambele elemente sunt esențiale pentru succesul tău ca distribuitor pe piața actuală. Dar, când lucrezi cu sisteme disparate sau cu un ERP care nu este creat pentru a susține cerințele și obstacolele specifice ale industriei în care activezi, datele nu vor fi acolo unde trebuie să fie pentru ca să le valorifici puterea. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Cu aceste metode, riști să lucrezi cu informații vechi sau chiar inexacte. Dar, atunci când ai toate datele într-un loc centralizat cum este o soluție ERP de distribuție, ai o singură sursă disponibilă pentru toate departamentele. Ai acces la date în timp real și poți lua decizii de business mai eficiente, susținând astfel creșterea profitabilității și extinderea business-ului.

5 semne că firma ta are nevoie de un soft de distribuție

5 semne că firma ta are nevoie de un soft de distribuție

4. Nu evoluezi

Pe măsură ce baza de clienți crește, pe măsură ce firma crește, la fel trebuie să crească și sistemul care te ajută să menții lucrurile în funcțiune. Dar, dacă nu poți scala ușor și rapid, te vei lupta. Acesta este momentul în care este necesar să investești într-un sistem care să îți permită evoluția fără a crește cheltuielile generale și forța de muncă.

Citește și: Viitorul în iGaming: tehnologia Cloud

Costurile au un impact semnificativ asupra rentabilitatii oricărui business. Un sistem ERP avansat susține firmele de distribuție în reducerea costurilor operaționale prin înlocuirea proceselor manuale și consumatoare de timp, cu procese automatizate.

Un soft pentru distributie are capacitatea de a urmări și gestiona stocurile cu precizie, eliminând excesul de marfă și reducând costurile de depozitare. 

5. Nu poți ține pasul cu cererea

Odată cu evoluția e-commerce-ului, ai nevoie de instrumente și tehnologia specifică industriei pentru a ține pasul cu cererea în continuă creștere. Dacă încă nu ți-ai ajustat sau modificat operațiunile pentru a te adapta noilor solicitări, acum este momentul. Un soft distribuție te poate ajuta să îți duci la îndeplinire comenzile.

Indiferent de provocări, dacă apare acest semn de avertizare, este timpul să iei în considerare un sistem de distribuție modern și performant pentru a propulsa firma la nivelul următor.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Beneficiile unui soft de distribuție ERP

Pentru o firmă de distribuție, deținerea unui ERP specific industriei poate schimba jocul. Beneficiile măsurabile și rentabilitatea investiției sunt demne de luat în calcul. Indiferent de dimensiunea firmei – indiferent dacă ești o firmă cu zece persoane sau ai peste 100 de angajați – ai nevoie de un ERP de distribuție performant care să te ajute să evoluezi.

Deși un soft de distribuție oferă o mulțime de beneficii, am adunat aici câteva dintre cele mai reprezentative la care te poți aștepta imediat:

  • Îmbunătățirea proceselor operaționale, performanței și profitabilității
  • Creșterea vizibilității și agilității la nivelul întregii companii
  • Optimizarea gestiunii inventarului și acuratețea prognozelor
  • Reducerea costurilor cu analiza profitabilității și eficiența operațiunilor 
  • Îmbunătățirea vitezei și preciziei de expediere
  • Creșterea satisfacției clienților

Softul ERP ajută distribuitorii să țină ritmul cu dinamica pieței, ceea ce le asigură creșterea profitabilității. Un sistem ERP modern și performant precum cel dezvoltat de NextUp pentru zona de distribuție este special construit astfel încât să se integreze în mod flexibil în orice proces de business, fiind o platformă completă de management al afacerii.

Citește și: Evoluția soft-ului cazinourilor online: de la Flash la HTML5


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si