Unul dintre alimentele de bază, care nu lipsește niciodată din bucutăria gospodinelor a înregistrat recent o creștere enormă chiar în apropierea Paștelui. Ouăle vor înregistra un preț record.

Citeste si: VIDEO- Facturile la energie, greu de înțeles pentru consumatori

În preajma sărbătorilor pascale, un aliment de bază se scumpește. Ouăle înregistrează cea mai mare creștere de cost din ultimii ani, fiind o veste cu adevărat tulburătoare pentru toată lumea.

Cât ajunge să coste un cofrag de ouă

Ouăle au atins un preț uriaș la care nimeni nu s-ar fi așteptat. Mai exact, de la prețul de 10 lei pe un cofrag cu 30 de ouă, acum prețul de la 15 lei în sus, prețul maxim fiind chiar de 20 de lei în unele supermarket-uri.

Citeste si: VIDEO| S-a produs și minunea la pompă. După ce barilul de țiței s-a ieftinit șoferii au început să observe reduceri de preț și la carburant

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Românii au băgat imediat de seamă creșterea prețului la ouă. Aceștia critică prețurile exagerate. Producătorii vin cu o explicație pentru consumatori. Ei spun că nu ține de ei această creștere, ci de prețurile de producție, unde intră mai ales creșterea tarifelor la energia electrică.

Citeste si: Amenzi de milioane de lei benzinăriilor care au ridicat prețurile carburanților

„Am redus producția de la 350 de mii la 200 de mii de ouă. Noi am făcut o solicitare de creștere cu 5-7 la sută, dar nicio rețea de magazine nu a acceptat această creștere de preț. De la începutul anului nu avem profit, sunt cele mai proaste luni din ultimii 10 ani.”,

a declarat unul dintre producători.

Prețul nu s-a mărit doar la ouă. Pe lângă acesta se numără uleiul, cartofii, chiar și carnea de porc, creșterile fiind de la o zi la alta, ceea ce-i îngrijorează serios pe români.

Citeste si: A fost lansată prima mașină electrică românească! Ce preț are și când ar putea fi folosită pe șosele

În urmă cu ceva timp cu 100 de lei puteai să cumperi mai multe produse, însă acum situația s-a schimbat radical. Românii pun pe bandă doar câteva alimente de bază și scot din buzunar o bună parte din salariu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si