Ileana Ploscaru, o personalitate artistică importantă din România, s-a stins din viață la vârsta de 92 de ani. Anunțul despre moartea marei actrițe, Ileana Ploscaru a fost făcut de Uniunea Teatrală din România pe pagina de Facebook.

Teatrul din România a rămas mai sărac

”Ne despărţim de Ileana Ploscaru... Ileana Ploscaru a fost un rafinat om de teatru. O personalitate artistică distinsă şi puternică, dedicată întru totul scenei.

De-o forţă, vigoare şi statornicie care sunt puse pe seama iubirii imense pentru teatru şi public. Ileana Ploscaru a fost un model de dăruire, de profesionalism şi de respect pentru meseria căreia i s-a dedicat până la 86 de ani.(...) Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!", este mesajul transmis de UNITER.

Ileana Ploscaru

Ileana Ploscaru - actriță

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: EXCLUSIV: Ultima dorință a Natașei Raab înainte să moară. I-a spus unui coleg ce să facă în ziua înmormântării: "Am rămas cu această nostalgie a jumătății de adevăr"

La scurt timp, mai mulți apropiați ai actriței au postat mesaje de condoleanțe. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

”De câteva minute bune cuvintele refuză să mai iasă... Doamna Ileana Ploscaru, cea care mi-a fost mai întâi profesor iar mai apoi colegă de scenă a plecat la stele. Pentru că Doamna Ileana a fost și va rămâne una dintre ele! Drum bun om minunat. Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a scris Cojocaru Dan.

Actrița Ileana Ploscaru, personalitate marcantă în Constanța și în toată țara

Ileana Ploscaru a fost cetățean de onoare al municipiului şi al judeţului Constanţa. Actrița s-a născut la Cluj-Napoca și a debutat în teatru pe data de 24 februarie 1951. Aceasta a avut aproximativ 70 de ani de activitate, dintre care 55 pe scena teatrului din Constanța. În anul 2021, Ileana Ploscaru primise un premiu pentru întreaga sa activitate.

Ileana Ploscaru

Ileana Ploscaru, în momentul în care a fost numită cetățean de onoare al orașului Constanța.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: EXCLUSIV: Natașa Raab a murit cu o mare durere în suflet. Actorul Florin Zamfirescu, prietenul său bun, face mărturisiri emoționante: "A făcut tot ce se poate să-l salveze și a suferit atât de tare că s-a îmbolnăvit de Parkinson"

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Și președintele Consiliului Județean Constanța a transmis că de astăzi viața culturală constănțeană este mai săracă, deoarece Ileana Ploscaru a avut o contribuție imensă la viața culturală și artistică din toată țara.

”Este doliu în teatrul din România și în sufletele tuturor celor care au cunoscut omul onest și pasionat de artă și cultură, omul care și-a dedicat o viață întreagă comunității și frumosului din jurul nostru.

Contribuția sa la comunitatea culturală și artistică din Constanța și din întreaga Românie va rămâne în amintirea tuturor celor care au avut privilegiul de a cunoaște și de a lucra cu acest om minunat. Cu profundă tristețe, transmit sincere condoleanțe familiei și tuturor celor apropiați regretatei Ileana Ploscaru! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a scris Mihai Lupu pe pagina de Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si