Mutu a jucat in cariera sa la cluburi cu nume precum FC Arges, Dinamo, Internationale Milano, Verona, Parma, Chelsea Londra, Juventus Torino, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul Ploiesti, Pune City si ASA Targu Mures. Pentru a-si marca retragere, Mutu a scris o scrisoare extrem de emotionanta in care a povestit trairile sale din fotbal, cu bune si cu rele.

##CITAT70##

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"Dupa atatia ani petrecuti pe terenul de fotbal a venit momentul sa ma retrag, sa pun capat carierei. Am trat un vis extraordinar si vreau sa exprim imensa mea recunostinta tuturor celor care m-au ajutat în viata si în cariera mea. Un vis care a fost posibil datorita atator echipe, de la Arges la Dinamo pana la Inter, de la Cesena la Ajaccio, trecand si pe la Petrolul, Pune City si, în fine, Targu Mures.

În principal vreau sa multumesc Fiorentinei si nationalei Romaniei, unde sunt golgeter all time cu 35 de goluri, si care vine înainte de toate. Datorita lor mi-am gasit locul în paradisul fotbalistilor si nu voi uita nici o secunda din atatea jucate. De mic voiam sa fiu fotbalist: am avut noroc si determinarea de a reusi. Nu e momentul sa-mi amintesc de lucrurile neplacute, ci momentul în care trebuie sa împart cu voi partile extraordinare, uriase ale cariere mele.

A fost un zbor pe cerul fotbalului, în care am întalnit suporteri splendizi si doua realitati, Fiorentina si Romania, care m-au tratat ca pe un print. Spun ca sunt norocos pentru ca fanii mi-au dorit binele, au fost afectuosi si prietenosi. Fac o plecaciune în fata lor.

Puteam castiga mai mult? Am castigat ceea ce am visat, iubirea oamenilor unici, nepretuiti. Pentru o secunda vreau sa uit de erorile pe care le-am facut si platit.
Acum e momentul unei fericiri imense pentru o cariera plina de dragoste. Pentru asta vreau sa spun multumesc. Multumesc, Romania, nu voi uita niciodata emotiile pe care le aveam pe 29 martie 2000, la debut, si nici efortul depus pentru calificarea si în evolutia la EURO 2008, cand i-am dat gol lui Buffon, un simbol al azzurrilor. Multumesc Dinamo Bucuresti, cu care la 18 ani am luat eventul, celor de la Parma, cu care ne-am calificat în Cupa UEFA. Multumesc Florenta si Fiorentina, acel loc 5 obtinut, în ciuda penalizarii de 15 puncte, ramane un mic miracol sportiv la care am contribuit si eu. Fanilor le las doua imagini care mie mi-au ramas în suflet: golul cu Slavia Praga si doppietta contra lui PSV.

##CITAT71##

O viata, a mea, marcata de iubirea oamenilor, de care va povestesc acum, la retragere.

Va multumesc din inima pentru ca ati contribuit cu totii la realizarea visului unui copil care azi, dupa 522 de meciuri la club si 77 de selectii la nationala, a decis sa îndosarieze amintirile, constient ca emotiile îi vor ramane mereu în suflet. Cu dragoste imensa, Adrian Mutu"
, sta scris in mesajul de "la revedere" al "Briliantului".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si