Albota e Raiul de la poalele Fagarasului! Un paradis pentru iubitorii de natura dar si pentru gurmanzi!
1 din 8 | Albota e Raiul de la poalele Fagarasului! Un paradis pentru iubitorii de natura dar si pentru gurmanzi!
2 din 8 | Albota e Raiul de la poalele Fagarasului! Un paradis pentru iubitorii de natura dar si pentru gurmanzi!
3 din 8 | Albota e Raiul de la poalele Fagarasului! Un paradis pentru iubitorii de natura dar si pentru gurmanzi!
4 din 8 | Albota e Raiul de la poalele Fagarasului! Un paradis pentru iubitorii de natura dar si pentru gurmanzi!
5 din 8 | Albota e Raiul de la poalele Fagarasului! Un paradis pentru iubitorii de natura dar si pentru gurmanzi!
6 din 8 | Albota e Raiul de la poalele Fagarasului! Un paradis pentru iubitorii de natura dar si pentru gurmanzi!
7 din 8 | Albota e Raiul de la poalele Fagarasului! Un paradis pentru iubitorii de natura dar si pentru gurmanzi!
8 din 8 | Albota e Raiul de la poalele Fagarasului! Un paradis pentru iubitorii de natura dar si pentru gurmanzi!
Pastravaria turistica deschisa pe drumul spre Transfagarasan atrage, anual, zeci de mii de turisti. George Mihai si Cosmin Ciobanu au gustat si ei din preparatele pescaresti. Dumneavoastra ati fost aici?
Nu cred ca e roman care sa fi trecut pe Transfagarasan in ultimii ani, si care sa nu se fi oprit, macar pentru un pranz, la pastravaria Albota. Din Raiul acesta de-aici, din aceste bazine, ajung pe mesele oaspetilor, in fiecare an, nu mai putin de 70 de tone de peste! Totul este ticluit in preparate care de care mai delicioase, pe care va invit sa le descoperim impreuna
Locul pe care il descopera foarte multi romani, in fiecare an. Unii poate ilm redescopera, ca se intorc, nu? Da, asa este. Oare ce cauta lumea la voi, aici? Pai, in primul rand, gustul macarii. Da… Care este traditionala, bucatarii fiind, majoritatea, din sat. Gatim ca acasa. Pentru peisaj
Ca vorbeam de peisaj… Nu stiu daca puteati spera la o panorama mai buna decat cea pe care o aveti de-aici asupra Fagarasului… Ai idee ce varf? Suntem la poalele caldaria Arpasel. Varful Netedu, Albota Fantastic sa te trezesti dimineata cu privelistea asta! Mare parte din camerele voastre de oaspeti sunt orientate catre munte, nu? Au… exact, da! Priveliste de vis dimineata
POPAS SPRE TRANSFAGARASAN
In 2004 a inceput sa se construiasca aici, in zona. A fost o pastravarie de stat dar din ea erau doar lacurile. Patronul s-a gandit sa faca o cabana pentru el si vazand ca lumea e interesata de zona, a inceput sa investeasca si sa construiasca ce e in ziua de azi. De la an la an, cate un bazin a mai fost sapat, cate o camera a mai fost ridicata si cate un corp de cladire, de restaurant pentru ca, spuneam, bucataria e ceea ce va defineste.
Aveti ferma de animale… Da, ferma. Abator, carmangerie, fabrica de lactate. Sa nu uitam ca suntem, totusi, la o pastravarie, asa ca avem si pentru pastrav lacuri, afumatoare… Exact! Si-o camera de zvantat foarte interesanta. Si paine o facem aici. Si painea tot voi? Chiar si painea, da
ALBOTA, RAIUL GURMANZILOR
Cu ce-ar trebui sa-ncep? Ma gandesc, daca ajung la pastravarie, cu un… pastrav afumat.
S-au nascut si cateva retete, inspirate din traditional dar un pic reinventate. Da, cum e fileul de pastrav in fulgi de porumb, pe care l-ati si vazut in bucatarie… E specialitatea casei, cel mai bine vandut dar si pastravul facut traditional, la gratar sau la tigaie, cu mamaliguta, merg la fel de bine!
GUSTUL, PASIUNE DESAVARSITA
Le stiu gustul dar vad, uite, astea-s mai aurii un picut, asa, parca. Zici ca-s niste margele, niste pepite de Aur, asa-i? Adevarul e ca pastravul asta, de care voi aveti atata grija, va da si voua de mancare, indirect, nu? Absolut, sigur! Principala atractie, fiind pastravarie, dar avem si preparate din pui, porc, vita de la fermele noastre. Ce tare e cum plesnesc astea in dinti, asa… Wow!
Aici e genul ala de complex unde oamenii vin si se simt liberi. Ceea ce e foarte important pentru un turist. Adica nu le spune nimeni… nu te duce pe malul apei, nu pescui… Cum e, care-i atmosfera? Pai fiind si departe de aglomeratia urbana, iti da un aer asa de libertate, de… Fiind la poalele muntilor, aici, un pic mai in padure, e un pic mai salbatic si lumea cauta sa se relaxeze pana la urma, da.
Cate camere? Sunt 40 de camere, din care 9 apartamente iar restul – camere duble. Duplex, cumva. Duplex, da, pentru familii cu copii… junior suite. E locul potrivit in care sa ajungi, indiferent de anotimp. Daca am sta doua zile, cu siguranta nu ne-am plictisi. Iar burta ne-am pune-o la cale, fara doar si poate. Sigur! Pot sa rup un pic din painea aia? Sigur! Nu de alta, dar sa nu creada lumea ca-i butaforie! E calduta inca. Da, acum au scos-o de la cuptor colegii. Hai ca-I treaba grea asta. In Ardeal se face pita, fratilor, nu… Mama
DELICII BUNE DE LUAT ACASA
Si daca n-ati stat sufficient aici, decat cat sa prindeti, asa, gustul bucatelor lor, aveti posibilitatea sa vi le luati si acasa. Un muschiulet de porc afumat, un borcan de dulceata de capsuni, zacusca, un file de pastrav afumat, sau celebrii carnati virsli, de oaie, de capra… Un loc al desfatarii culinare, un loc in care linistea te inconjoara si te imbratiseaza, la propriu. Cu oameni calzi si primitori. Multumim frumos! Haideti la pastravarie la Albota, fratilor… sa-i cunoasteti si voi! Doamne-ajuta!