Update 13.35:  P A venit vremea sa se spuna ca ”este destul” in privinta luptei impotriva terorismului, a declarat premierul, potrivit BBC.

 

”Nu putem si nu trebuie sa pretindem ca lucrurile pot continua ca acum”, a spus ea. Ea a anuntat ca alegerile vor avea loc, asa cum au fost prevazute, joi.

Premierul a condamnat dur atacurile teroriste de la Londra si Manchester- ”este destul”- si a subliniat ca sunt necesare masuri mai dure, intrucat ”terorismul genereaza terorism”, iar atacatorii se copiaza unii pe altii.

Ea a facut aceste declaratii la o zi dupa ce sapte civili au fost ucisi in zona London Bridge, al treilea atac sangeros comis in Marea Britanie incepand din martie incoace.

May a spus ca aceste atacuri nu au legatura intre ele, insa toate au la baza ”o singura ideologie a raului”, potrivit careia valorile Occidentului sunt incompatibile cu islamul.

Ea a dezvaluit, de asemenea, ca autoritatile britanice au dejucat cinci comploturi credibile incepand din martie si pana in prezent.

In aceasta declaratie de presa pe care a facut-o duminica in fata numarului 10, pe Downing Street, premierul britanic a subliniat ca trebuie sa se faca mai mult impotriva terorismului ”aici, acasa”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

”Am facut progrese semnificative in ultimii ani, insa exista, sa fim sinceri, prea multa toleranta fata de extremism in tara noastra”, a declarat ea, citata de BBC.

”Asadar avem nevoie sa fim mai robusti in a-l identifica si a-l eticheta in tot sectorul public si in intreaga societate”, a continuat ea.

”Acest lucru va necesita unele conversatii dificile si adesea stanjenitoare”, recunoaste ea, ”insa intreaga noastra tara trebuie sa fie unita in a ataca acest extremism, iar noi trebuie sa ne traim vietile nu intr-o serie de comunitati

separate, segregate, ci ca un adevarat Regat Unit”, a spus ea.

In urma sedintei COBRA, May a apreciat ca este necesar sa se lupte impotriva terorismului si a apreciat ca este necesar ca Londra  sa coopereze cu liderii comunitatii internationale cu scopul de a inchide zone ale Internetului folosite de teroristi pentru a comunica.

May a pledat in favoarea incheierii unui acord international care sa ”reglementeze spatiul cibernetic”, in care extremistii gasesc ”spatii sigure”.

”Nu putem permite acestei ideologii spatul sigur de care are nevoie pentru a se reproduce. Cu toate acestea, este exact ceea ce furnizeaza Internetul si

marile companii care furnizeaza servicii pe Internet”, a subliniat ea.
Premierul a oferit informatii si despre ranitii in atacul de sambata seara.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Cel putin 48 de persoane au fost ranite in atac si primeau ingrijiri in spitale.

Unele dintre ele prezinta rani ”care le pun viata in pericol”, a spus ea, fara sa ofere detalii.

 

Initial, conservatorii au anuntat suspendarea campaniei intr-un comunicat, scrie cotidianul. The Guardian adauga ca si alte partide ar urma sa isi suspende campania.

Potrivit BBC, conservatorii anunta ca vor revizui aceasta hotarare in cursul zilei.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si