Supermarketurile din Romania au retras legumele congelate suspecte de a fi infectate cu bacteria listeria si sfatuiesc clientii sa le returneze pe cele deja cumparate. Primele analize facute pe probe din cinci tipuri de legume congelate ale firmei Greenyard, retrase preventiv saptamana trecuta de la comercializare, arata ca produsele nu erau infectate cu Listeria monocytogenes, anunta Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) dupa primele analize de laborator.

ANSVSA precizeaza ca probe prelevate din alte produse congelate retrase de la vanzare in state din Uniunea Europeana sunt in curs de analizare in laborator.

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a transmis autoritatilor romane sa retraga de urgenta mai multe legume si fructe congelate, suspecte a fi infestate cu bacteria listeria. Lanturile de magazine au anuntat ca nu exista nici o confirmare concreta care sa indice faptul ca produsele respective ar contine listeria, dar le recomanda clientilor sa nu le consume.

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si Siguranta Alimentelor a publicat lista produselor congelate care trebuie retrase din magazine.


Capsuni congelate FECO (Fruit Strawberries), Visine congelate FELCO (Fruit Cherries, Amestec mexican GRADENA (Mix Mexican Nr 3 HG), Amestec Mexican cu orez GRADENA si PROFI (Risotto PL GRADENA/ PROFI). Amestec legume ciorba 450 g, Amestec mexican 1 kg, Amestec legume gradina 400 g, Amestec mexican 400 g, spanac tocat 1 kg, Amestec mexican legume cu orez 400 g, Fasole galbena pastai 1 kg, Fasole verde pastai 1 kg (Carrefour).
Fasole verde pastai taiata si congelata 1 kg si Mazare verde congelata 1 kg – Penny Market. Amestec de legume mexican congelat Chef 2,5 kg si Porumb dulce congelat 2,5 kg – METRO. Freshona Spanac preparat cu smantana 450 g si Freshona Fasole galbena taiata 450 g – LIDL. Daca ati achizitionat aceste produse in perioada 13 August 2016- 5 Iulie 2018, puteti sa le returnati la magazin, urmand sa va fie restituita contravaloarea lor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Destinul tragic de care au avut parte trei membri ai aceleiași familii din Bistrița. Au fost găsiți morți în casa lor- wowbiz.ro

Bacteria Listeria poate provoca afectiuni grave la nivelul stomacului sau al intestinelor. Simptomele sunt asemanatoare gripei. Problema se poate accentua in cazul femeilor insarcinate, al copiilor, batranilor, ori al persoanelor cu un sistem imunitar scazut.

In alte state din Europa, noua persoane si-au pierdut viata dupa ce au consumat astfel de produse congelate contaminate. Pana in data de 8 iunie 2018 au fost raportate 47 de cazuri de imbolnavire. Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a informat ca, in acest moment, contaminarea cu bacteria Listeria Monocytogenes afecteaza Austria, Danemarca, Finlanda, Suedia si Marea Britanie. Suspecta este o fabrica din Ungaria care ambaleaza legume si fructe congelate si care a mai avut o astfel de situatie in trecut.

Citeste si: Cum i-a urat Ileana Sterp "La mulți ani!" cumnatei sale pe Instagram. Logodnica lui Culiță Sterp a blocat-o în mediul online: "Ne-am greșit și ne-am zis vorbe la nervi!"- kfetele.ro

Citeste si: Povestea dureroasă a regretatului actor Sebastian Papaiani! A fost martor la moartea fraților săi și trădat de propriul fiu- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si