Specialiștii au identificat o listă cu șase produse pe care le poți găti fără a le spăla înainte. Aceste alimente se recomandă a fi consumate fără a fi spălate, pentru a evita apariția unor riscuri, potrivit informațiilor transmise de csid.ro și businessinsider.com.

Șase alimente care se recomandă a nu fi spălate înainte de a le găti

Orezul: Orezul

se pare că poate fi gătit fără a se spăla înainte. Deși majoritatea oamenilor consideră necesară spălarea produsului, uneori de mai multe ori, potrivit businessinsider.com, orezul poate fi gătit direct. Se pare că spălarea orezului înainte de a-l găti elimină o parte din amidonul natural, lucru care reduce semnificativ lipiciitatea orezului fiert.

Conform aceleiași surse, a spăla sau nu orezul depinde de mai mulți factori, cum ar fi propria dorință, tipul orezului sau recomandarea primită. Împătimiții orezului vor recomanda, de exemplu, gătirea fără a spăla produsul. Orezul cu bob scurt, folosit pentru a prepara risotto, trebuie gătiti fără clătire, pentru a nu influența, într-un mod negativ, cremitatea preparatului finit. 

Citește și: Ceaiul care topește grăsimea și te scapă de răceală. Maica Ecaterina spune cum se prepară: "Antibiotic natural"

carne

Tipuri de carne

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Carnea de pui:   Înainte de a fi gătită, carnea de pui trebuie fiartă, nu doar spălată. Se pare că doar spălarea produsului ajută la răspândirea bacteriilor care se pot găsi pe produs.

Specialiștii recomandă fierberea cărnii de pui, înainte ca produsul să fie gătit, potrivit csid.ro.

Carnea de porc: Precum în cazul cărnii de pui, carnea de porc trebuie, de asemenea, fiartă în apă, nu doar spălată. În cazul acestui tip de carne, se recomandă aruncarea apei în care produsul a fost fiert, conform aceleiași surse. 

Ouă: Recomandarea vine în cazul ouălelor din magazine. Se pare că ouăle care sunt cumpărate din magazine/supermarket-uri au o substanță care le protejează. Prin spălare, substanța ar putea fi îndepărată, iar produsul s-ar putea contamina cu diverse bacterii.

Citește și: Stormy Daniels a povestit sub jurământ detalii picante din aventura "neplăcută și neașteptată" cu Donald Trump

ciuperci

Ciuperci

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Paste:   Experții bucătari se pare că condamnă clătirea pastelor înainte de gătire.

Spălarea pastelor afectează conținutul de amidon, lucru care nu este recomandat. Potrivit csid.ro, se recomandă clătirea pastelor doar în cazul gătirii unor preparate reci precum o salată.

Ciuperci: Spălarea ciupercilor distruge textura și aroma produsului. Se pare că specialiștii nu recomandă clătirea ciupercilor înainte de gătire. Acest aliment are nevoie doar de o curățare corespunzătoare de pământ și coajă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si