Alimentele pe care NU ar trebui să le speli înainte de a le găti
Se pare că nu toate alimentele trebuie spălate înainte de a le găti. Iată o listă cu șase produse pe care le poți găti direct, fără a le pune sub un jet de apă.
Specialiștii au identificat o listă cu șase produse pe care le poți găti fără a le spăla înainte. Aceste alimente se recomandă a fi consumate fără a fi spălate, pentru a evita apariția unor riscuri, potrivit informațiilor transmise de csid.ro și businessinsider.com.
Orezul: Orezul
Conform aceleiași surse, a spăla sau nu orezul depinde de mai mulți factori, cum ar fi propria dorință, tipul orezului sau recomandarea primită. Împătimiții orezului vor recomanda, de exemplu, gătirea fără a spăla produsul. Orezul cu bob scurt, folosit pentru a prepara risotto, trebuie gătiti fără clătire, pentru a nu influența, într-un mod negativ, cremitatea preparatului finit.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Carnea de pui: Înainte de a fi gătită, carnea de pui trebuie fiartă, nu doar spălată. Se pare că doar spălarea produsului ajută la răspândirea bacteriilor care se pot găsi pe produs.
Specialiștii recomandă fierberea cărnii de pui, înainte ca produsul să fie gătit, potrivit csid.ro.Carnea de porc: Precum în cazul cărnii de pui, carnea de porc trebuie, de asemenea, fiartă în apă, nu doar spălată. În cazul acestui tip de carne, se recomandă aruncarea apei în care produsul a fost fiert, conform aceleiași surse.
Ouă: Recomandarea vine în cazul ouălelor din magazine. Se pare că ouăle care sunt cumpărate din magazine/supermarket-uri au o substanță care le protejează. Prin spălare, substanța ar putea fi îndepărată, iar produsul s-ar putea contamina cu diverse bacterii.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Paste: Experții bucătari se pare că condamnă clătirea pastelor înainte de gătire.
Spălarea pastelor afectează conținutul de amidon, lucru care nu este recomandat. Potrivit csid.ro, se recomandă clătirea pastelor doar în cazul gătirii unor preparate reci precum o salată.Ciuperci: Spălarea ciupercilor distruge textura și aroma produsului. Se pare că specialiștii nu recomandă clătirea ciupercilor înainte de gătire. Acest aliment are nevoie doar de o curățare corespunzătoare de pământ și coajă.