Preşedintele Dumei de Stat de la Moscova, Viaceslav Volodin, a acuzat, sâmbătă, Washingtonul de ”coordonarea operaţiunilor militare din Ucraina”, despre care a spus că echivalează cu ”o implicare directă a Statelor Unite în acţiunile militare împotriva Rusiei”, relatează Reuters.

Citeste si: Noi explozii au loc în Transnistria. Rusia vrea să destabilizeze regiunea

Duma de stat este Camera inferioară a Parlamentului rus, iar mesajele venite de la acest nivel, încă dinainte de începerea invaziei Ucrainei, au pregătit pozițiile luate oficial de Kremlin.

SUA participă direct la acţiunile militare împotriva Rusiei

Viaceslav Volodin a fost consilierul lui Vladimir Putin înainte să fie propulsat la vârful sistemului politic din Rusia.

”Washington-ul coordonează şi dezvoltă, în esenţă, operaţiuni militare, participând astfel direct la acţiunile militare împotriva ţării noastre”, a scris Viaceslav Volodin pe canalul său de Telegram.

Volodin este un susţinător proeminent a aşa-numitei ”operaţiuni militare speciale” a Rusiei în Ucraina

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

SUA şi statele europene membre NATO au furnizat Kievului arme grele pentru a-l ajuta să reziste ofensivei ruse care a dus la ocuparea unor părţi din estul şi sudul Ucrainei.

În schimb, Statele Unite şi aliaţii NATO au menţionat în repetate rânduri că nu vor lua parte la luptă, pentru a evita să devină părţi beligerante.

Avertismentul lui Joe Biden: "Asta înseamnă Al Treilea Război Mondial"

Joe Biden a repetat adeseori că un conflict direct între SUA și Rusia ar înseamna "al treilea război mondial".

Oficialii americani au declarat că Statele Unite au furnizat informaţii Ucrainei cu scopul de a contracara asaltul Rusei, dar au negat că aceste informaţii includ date precise cu privire la locaţia ţintelor.

Recent, presa americană a relatat despre faptul că serviciile de informații americane ajută Ucraina să ucidă generalii ruși de pe linia frontului, însă Casa Albă a dezmințit informația.

Citeste si: Serviciile secrete ale SUA au ajutat Ucraina să "vâneze" generalii ruși

Volodin este un susţinător proeminent a aşa-numitei ”operaţiuni militare speciale” a Rusiei în Ucraina, care are obiectivul de a degrada capacităţile militare ale Kievului şi de a elimina presupuşii ”nazisţii” din cadrul Guvernului şi armatei.

Volodin a mai spus că anumiţi consilieri străini au acţionat în Ucraina în cadrul ”loviturii de stat”, din 2019, făcând referire la alegerile democratice în urma cărora Volodimir Zelenski a fost ales preşedinte al ţării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si