Anunț de ultimă oră al medicilor

Anul acesta este criză de vaccin antigripal. La Galați cele 16 mii de doze de vaccin antigripal primite nu acoperă nici un sfert din necesar. Oamenii stau la cozi interminabile în fața cabinetului medical, chiar și ore în șir, pentru a-și primi vaccinul. Pacienții vor să intre în sezonul de iarnă protejați.

Pensionarii au declarat că și-au făcut programare din timp, pentru a fi siguri că primesc la timp vaccinul.

La Galaţi, în prima tranşă au venit 16.000 de doze de vaccin. Cantitatea este insuficientă spun medicii, care au cerut deja suplimentarea dozelor.

Citeste si: A investit sute de mii de dolari în operațiile estetice pentru a arăta ca un tigru. Rezultatul este de-a dreptul șocant

„Vaccinul antigripal este insuficient!"

„Anul trecut am avut 80 și le-am făcut pe toate. Anul acesta am cerut 100. Bolnavi cronici am, dar nu toți se vaccinează.”, declară Dumitru Mărășescu, medic de familie.

Citeste si: Un cadavru mumificat, descoperit în curtea unei case din Târgu Jiu

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

Medicii spun însă că nu toată lumea aşteaptă dozele gratuite. Sunt şi pacienţi, mai ales din categoriile vulnerabile, care aleg să cumpere vaccinul din farmacii, scrie a1.ro.

Anunț de ultimă oră al medicilor: „Vaccinul antigripal este insuficient!"

„Chiar azi am făcut două vaccinuri pe care bolnavii cronici le-au cumpărat din farmacii.”

, a mai spus medicul.

„La începutul lunii noiembrie așteptăm restul dozelor de 30.000. Așteptăm să primim toată cantitatea și dacă va mai fi nevoie o să cerem Ministerului Sănătății suplimentarea dozelor de vaccin.”, a declarat Liliana Iordăchescu, DSP Galați.

Citeste si: 39 de cadavre au fost găsite într-un camion, în Anglia. Șoferul a fost arestat

Campania naţională de vaccinare antigripală a început din luna septembrie cu imunizarea personalului expus, catregorie în care intră medicii de la UPU şi SMURD.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si