Ministerul Afacerilor Externe  anunță, printr-un comunicat de presă, că doi români se află printre victimele războiului din Israel. Cei doi aveau dublă cetățenie.

Cele două victime aveau dublă cetăţenie israeliano-română

”Ministerul Afacerilor Externe informează cu regret că, până în prezent, se confirmă decesul a două persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel, astfel: 

- persoana al cărei deces a fost anunţat de către autorităţile israeliene la data de 9 octombrie 2023, care deţinea cetăţenie israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel; 

- persoana pe care familia a declarat-o dispărută la data de 12 octombrie 2023 şi al cărei deces a fost confirmat de autorităţile israeliene la data de 13 octombrie 2023”, anunţă MAE.

Anunț de ultimă oră al MAE

Anunț de ultimă oră al MAE

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: ”Aici încă nu e pace, nu e iubire, nu e liniște și nici dreptate”- Mesajul emoționant al unui medic israelian pentru copilul său nenăscut

MAE transmite condoleanțe familiilor îndoliate

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor şi îşi exprimă regretul profund pentru victimele acestor atacuri. Instituția condamnă ferm terorismul în toate formele sale de manifestare.

Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa sunt în contact permanent cu autorităţile israeliene pentru verificarea informaţiilor cu privire la cetăţenii români, mai precizează MAE.

Citește și: EXCLUSIV: Profilul teroristului din gruparea Hamas. Greșelile care îi dau de gol pe cei infiltrați în Israel. Cum pot fi recunoscuți teroriștii/ ”Teroriștii nu poartă uniformă, ei se află printre cetățeni”

Alţi 127 de cetăţeni români au revenit în ţară din Israel

Alţi 127 de cetăţeni români au revenit în ţară din Israel

Alţi 127 de cetăţeni români au revenit în ţară din Israel

Între timp, MAE anunţă că alţi 127 de cetăţeni români au revenit în ţară din Israel, joi după-amiază şi în noaptea de joi spre vineri. Au fost trei curse aeriene.

”În continuarea informaţiilor transmise în contextul deteriorării situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că, în urma demersurilor constante ale Celulei de Criză a MAE, în cursul după-amiezii zilei de 12 octombrie 2023, respectiv al nopţii dinspre 12 spre 13 octombrie 2023, alţi 127 de cetăţeni români au revenit în siguranţă în România, prin intermediul a trei curse operate de mai multe companii aeriene”, informează MAE.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si