Valul de pneumonii a pus stăpânire pe copii după începerea școlii. Medicii spun că virozele au început prea devreme, acestea fiind specifice sezonului rece.

Citeste si: Secția Spitalul Gomoiu este plină de copii ajunși cu pneumonie. 20 de copii prezintă insuficiență respiratorie

„Avem cazuri în creștere pe tot ce înseamnă pneumonii și laringite care au nevoie de internare pe secție. Numărul de cazuri a fost dublu în acest weekend, față de cel care a trecut.

În schimb, cazurile de COVID sunt în scădere. Am avut un singur copil cu insuficiență respiratorie pe Anestezie și Terapie Intensivă care a avut nevoie de oxigen, dar avea patologii asociate”, a declarat medicul Alina Belu, manager la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Citeste si: O fundație din Olanda a trimis două camioane de echipamente spitalului din Călărași

Vremea din ultimele zile a contribuit la creșterea numărului de pneumonii prezente în rândul celor mici.
„Medicii din spital le recomandă părinților ca odată cu primele semne de tuse sau febră să meargă la medicul de familie, să îl retragă din colectivitate pe cel mic pentru a primi tratament de specialitate. De asemenea, dacă tratamentul de la medicul de familie nu ameliorează simptomele, să se adreseze spitalului nostru”, a mai transmis Alina Belu.

Secția Spitalul Gomoiu este plină de copii ajunși cu pneumonie. 20 de copii prezintă insuficiență respiratorie

Dr. Gabriela Vlad, medic specialist pediatru la Spitalul de copii Victor Gomoiu din Capitală, a declarat pentru News.ro că spitalul se confruntă cu un val de copii afectați de pneumonie acută.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si:  O fundație din Olanda a trimis două camioane de echipamente spitalului din Călărași

"În acest moment, secţia respirator lucrează la capacitate maximă şi are 20 de pacienţi internaţi cu pneumonie acută. 80 la sută dintre aceştia sunt cu insuficienţă respiratorie acută. Cei mai mulţi dintre ei, fie că vin cu  transportul de la domiciliu,  cu maşina personală sau cu ambulanţa, ajung la noi în stadiul de insuficienţă respiratorie acută.

Nu este caracteristic lunii septembrie, în mod normal lucrul acesta l-am fi resimţit undeva în sezonul rece, deci mult mai târziu de luna septembrie, este neobişnuit ca în acest moment al anului să ne confruntăm cu situaţia de faţă", a explicat medicul.

Citeste si:  VIDEO- Valul de viroze a ajuns în spitale. Medicii spun că nu au vaccin împotriva pneumoniei

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si