Potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane, "Israelul ar fi responsabil" de acest atac.

Lovitura a vizat trei autovehicule militare care aparţineau unor paramilitari proiranieni în împrejurimile oraşului Abu Kamal, lângă frontiera cu Irakul, a precizat organizaţia.

Conflictul din Siria

De la declanşarea conflictului din Siria, în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri în această ţară vecină împotriva forţelor Damascului, dar şi contra celor ale Iranului, mişcarea libaneză Hezbollah şi alte grupuri pro-Teheran, care participă la război alături de regim.

Citeste si: Atac cu rachetă lângă Ambasada SUA din Bagdad

Israelul confirmă rareori atacurile sale din Siria, dar avertizează constant că nu va lăsa această ţară să devină un cap de pod al Iranului pe care îl acuză că încearcă să îşi crească prezenţa militară şi influenţa la frontiera sa, implantându-se în Siria.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

La 5 mai, 14 combatanţi iranieni şi irakieni au fost ucişi în raiduri în nord-estul Siriei, a informat OSDO, adăugând că "loviturile ar fi fost efectuate" de Israel.

Atac aerian Siria
Atac aerian Siria

Citeste si: Atac aerian la o bază militară din Irak

Declanşat după reprimarea manifestaţiilor prodemocratice de regimul de la Damasc, războiul din Siria s-a transformat treptat într-un conflict complex cu implicarea a numeroşi beligeranţi, printre care grupări jihadiste şi puteri străine, şi s-a soldat până acum cu peste 380.000 de morţi, conform agerpres.ro.

Citeste si: Statul Islamic renaște după gratii. Au luat controlul unui penitenciar


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si