Examenele de BAC 2021, sesiunea de toamnă pot fi susținute de elevii care nu s-au putut prezenta sau nu au promovat examenul în sesiunea de vară, dar și de cei din promoțiile anterioare.

Reguli privind a doua sesiune de Bacalaureat 2021

Elevii care nu au promovat examenul de Baclaureat în sesiuea de vară sau cei care au picat examenul în anii anteriori trebuie să știe că și în sesiunea de toamnă va exista o serie de reguli stricte pe care candidații trebuie să le respecte, pentru a nu fi eliminați din examen.

Astfel, accesul elevilor în școli va fi permis până la ora 8:30, deoarece pregătirile pentru examen vor începe dimineața la ora 9:00, moment în care în fiecare clasă se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat.

De asemenea, pe parcursul probelor din cadrul examenului de Bacalaureat 2021, elevii nu vor avea voie să intre în sala de examen cu telefoane mobile, căști audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare ghiozdane, rucsace, sacoșe, poșete manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare notițe, însemnări, rezumate, ciorne lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.

Citeste si: Rezultate Admitere liceu 2021 EDU.ro: Află online la ce liceu ai fost admis

BAC 2021 sesiunea de toamna – Reguli privind desfasurarea examenelor de Bacalaureat
BAC 2021 sesiunea de toamna – Reguli privind desfasurarea examenelor de Bacalaureat[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Lista actelor necesare pentru înscrierea la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Absolvenții care se prezintă la examenul de Bacalaureat sunt obligați să lase toate obiectele menționate mai sus în sala de depozitare stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Potrivit normelor stabilite de Ministerul Educației, candidații care refuză să depoziteze obiectele nu vor fi primiți în sala de examen și nu pot promova Bacalaureatul.

Totodată, în timpul probelor scrise, elevii claselor terminale de liceu nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale

care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Candidații care se vor prezenta la examenul de Bacalaureat 2021 sesiunea din toamnă, vor avea la dispoziție trei ore pentru elaborarea unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele simulării Bacalaureatului pentru elevii clasei a XII-a/a XIII-a, după ce fiecare candidat a primit subiectele. Aceștia vor fi supravegheați în timpul probelor cu sistemul audio-video al școlii.

Citeste si: Rezultate Admitere liceu 2021 Edu.ro: La cât timp după completarea opţiunilor afli la ce liceu ai intrat?

Calendar Bacalaureat 2021, sesiunea august – septembrie

Elevii care nu s-au putut prezenta sau nu au promovat examenul în sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2021, dar și candidații din promoțiile anterioare care au picat, pot susține cea de-a doua sesiune de BAC 2021, din perioada august-septembrie.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

19- 26 iulie 2021- Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
16 august 2021- Limba și literatura română- proba E.a)- proba scrisă
17 august 2021- Proba obligatorie a profilului- proba E.c)- proba scrisă
18 august 2021- Proba la alegere a profilului și specializării- proba E.d)- proba scrisă
19 august 2021- Limba și literatura maternă- proba E.b)- proba scrisă
31 august 2021- Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
1- 3 septembrie 2021- Rezolvarea contestațiilor
3 septembrie 2021- Afișarea rezultatelor finale la BAC 2021

BAC 2021 sesiunea de toamna – Reguli privind desfasurarea examenelor de Bacalaureat
BAC 2021 sesiunea de toamna – Reguli privind desfasurarea examenelor de Bacalaureat[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Rezultate Admitere liceu militar 2021: Breaza, Alba Iulia, Câmpulung, Craiova şi Constanţa

Cum se depun contestațiile în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021?

Candidații care au sunținut examenul de Bacalaureat nu sunt mulțumiți de rezultate pe care le-au obținut pot depune contestație în data de 31 august, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Astfel, contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. Pentru contestații, candidații trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință de nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Citeste si: Admitere liceu Edu.ro 2021: Ierarhia mediilor şi notelor în Bucureşti şi restul judeţelor la Evaluare Naţională 2021


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si