O femeie în vârstă de 62 de ani din județul Bacău a fost înșelată cu suma de 80.900 de lei pe parcursul a două săptămâni.

Femeia credea că trimite banii unui bărbat cu care urma să aibă o relație.

Citește și: Dolj: Percheziții domiciliare la persoane suspectate de trafic de persoane și trafic de minori. 6 bărbați ar fi exploatat sexual mai multe tinere prin metoda „loverboy”

Bătrâna a trimis banii, de fapt, în conturile unei femei din Giurgiu

O femeie în vârstă de 62 de ani din Moinești, județul Bacău, a trimis în patru tranșe suma de 80.900 de lei unor persoane necunoscute. Aceasta credea că îi trimite banii unui bărbat cu care urma să aibă o relație sentimentală. Aceasta a fost, de fapt, victima unor escroci sentimentali, iar metoda prin care a fost înșelată este numită „Generalul american”.

În realitate, femeia a trimis banii în conturile bancare ale unei românce din Giurgiu, în vârstă de 37 de ani. Apoi, inculpata a trimis banii mai departe către complicii săi, în conturi din Nigeria. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În prezent, femeia de 37 de ani este cercetată penal.

Citește și: Jaf într-un cazino din Baia Mare. Mai multe persoane purtând cagule pe cap au atacat o angajată şi au furat o sumă de bani

Autoritățile au făcut o percheziție la domiciliul femeii de 37 de ani

„Din investigaţii a reieşit faptul că, în perioada 02-16 mai a.c.,

bănuita  ar fi ajutat persoane necunoscute să comită infracţiunea de înşelăciune prin metoda, Generalul American, în dauna unei femei de 62 de ani, din Moineşti, prin faptul că, ar fi primit în conturi bancare ce îi aparţineau, suma totală de 80.900 de lei, în patru tranşe. Ulterior, ar fi remis, suma,  sub diferite forme, către alte persoane, în conturi din Nigeria. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor în cauză şi tragerea la răspundere penală , transmite Poliţia judeţeană Bacău.

Poliţiştii de investigaţii criminale din Moineşti au făcut, la locuinţa femeii din judeţul Giurgiu, o percheziţie în timpul căreia au identificat şi ridicat mijloace materiale de probă.

Citește și: Membrii unei grupări din Dolj, reținuți pentru constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj şi camătă

În ce constă înșelătoria „Generalul american”

Victimele metodei „Generalul american” sunt contactate pe internet de către necunoscuți care se dau drept bărbați cu funcții importante în armata americană. În timp, ei cer împrumut diverse sume de bani presupuselor viitoare iubite, sub diverse pretexte.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Poliţiştii atrag atenţia asupra acestei forme de înşelăciune, metoda bazându-se pe încrederea celor care se lasă abordaţi, prin intermediul internetului, de către o femeie sau un bărbat care le promite o relaţie de prietenie şi îi conving, ulterior, să le trimită bani pentru a crea o legătură amoroasă”, precizează anchetatorii.

Citește și: Mama Geta, mesaj tranșant pe internet, după ce s-a aflat cine a furat seiful. A spus-o fără ocolișuri: "Te doboară fix acel om care..."


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si