Baga Chipz, una dintre cele mai faimoase drag queens din Marea Britania, finalistă a celebrului show RuPaul's Drag Race UK vs The World, vine pentru prima oară în România, în cadrul unui live show care va avea loc pe 22 aprilie, într-un club din București. Pe scenă, alături de Baga Chipz vor urca și Ramya Vergine Santa Frida și DJ Andrei Hangiu, artiști din scena queer bucureșteană. 

Baga Chipz vine pentru prima oară în România, în cadrul unui live show care va avea loc pe 22 aprilie, în Q Club, București

Baga Chipz vine pentru prima oară în România, în cadrul unui live show care va avea loc pe 22 aprilie, în Q Club, București

[Sursa foto: Baga Chipz - Instagram]

Pentru un astfel de show de excepție, prețul unui bilet pornește de la 120 de lei și pot fi achiziționate online. Baga Chipz, pe numele său real Leo Loren, are o carieră de entertainer de succes de peste 10 ani, timp în care a cucerit Marea Britanie nu doar cu vocea sa și talentul artistic, ci și cu umorul său molipsitor. De asemenea, Baga Chipz a jucat în filme, spectacole de teatru, seriale online și TV, printre care lu Ackley Bridge, un popular serial britanic difuzat pe posturile de televiziune din Marea Britanie.

Ce este un drag queen?

Drag queen este un termen care înseamnă, de obicei, un bărbat care se îmbracă în haine feminine, respectiv utilizează machiaj specific, pentru a interpreta un rol feminin într-un spectacol, eveniment monden sau ca gazdă a unui anumite emisiuni. Cel mai probabil, termenul de drag queen provine din Polari, o variantă a argoului limbii engleze, care a fost popular în câteva comunități queer în prima parte a secolului 20.

De asemenea, drag își are originile pe timpul lui Shakespeare. atunci când doar bărbații jucau teatru.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: A băut 22 de shot-uri în 90 de minute și a căzut mort. Incredibil ce a descoperit poliția după aceea

Baga Chipz - drag queen

Baga Chipz - drag queen

[Sursa foto: Baga Chipz - Instagram]

Cu o istorie de peste 15 ani, RuPaul's Drag Race este una dintre cele mai populare și premiate emisiuni de tip reality show din lume. Această emisiune a inspirat serialele spin-off RuPaul's Drag U, RuPaul's Drag Race All Stars și RuPaul's Secret Celebrity Drag Race: Untucked, dar și numeroase francize internaționale, inclusiv versiuni britanice, australiene și din Noua Zeelendă găzduite de RuPaul, cel mai faimos drug queen din lume.

În anul 2017, el a fost inclus în lista anuală a revistei Time 100 a celor mai influenți oameni din lume, iar în anul 2019, revista Fortune a menționat că RuPaul este cel mai faimos drag queen din lume. De menționat este și faptul că RuPaul a obținut faima internațională ca drag queen prin lansarea single-ului  său de debut ”Supermodel (You Better Work)”, care a fost inclus pe albumul său de debut Supermodel of the World (1993).

În ultimii ani spectacolele cu drag queens au luat amploare în România, în special în Capitală, acolo unde petrecerile de acest tip atrag mii de oameni în cluburi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si