Baiț pentru miel. Secretul marilor bucătari pentru o friptură de miel delicioasă
Baiț pentru miel. Pentru a obține o friptură de fragedă și gustoasă este nevoie de mai mult decât de o bucată de carne. Iată secretul marilor bucătari!
vin alb
ulei de măsline
usturoi (de preferat verde)
mentă
cimbru
busuioc
foi de dafn
piper
boia dulce
sare
Baiț pentru miel. Cum se prepară:
Tocați usturoiul verde, menta și busuiocul și puneți-le într-un bol. Adăugați vinul și amestecați-le bine. Adăugați și celelalte ingrediente, lăsând pentru final sarea și piperul.
Baiț pentru miel. Cantitatea de baiț trebuie să fie suficientă pentru a acoperi bine carnea. Așezați bucățile de carne într-un vas întins, apoi turnați baițul. Acoperiți vasul cu capac, o folie de plastic sau de aluminiu și lăsăți-l la frigider.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Baiț pentru miel . Ideal este să o lăsăți o zi înainte de a o găti la cuptor. Din când în când, întoarceți-o pe toate părțile. Dacă sunteți în criză de timp, lăsați carnea la marinat măcar 2-3 ore.
Beneficiile neștiute ale cărnii de miel:
• Contine acizi grasi Omega 3, complexul B, minerale importante precum fier, zinc, fosfor si calciu si doar 35% grasimi saturate, care ies din fibrele carnii cand este pregatita fara ulei. Restul de 65% din grasimile continute de acestea sunt mononesaturate si polinesaturate, altfel spus cele mai sanatoase tipuri de grasimi pentru organism.
• Previne instalarea bolilor cardiace.
• Carnea de miel este una dintre cele mai bogate surse de proteine usor digerabile, iar aminoacizii din ea faciliteaza productia de energie, din acizii grasi, folosita in diversele procese fiziologice.
• Complexul de vitamine B din carnea de miel contribuie la metabolizarea proteinelor, carbohidratilor si grasimilor.
• Poate preveni anemia datorita continutului mare de fier, scrie sfatulmedicului.ro.
• Contribuie la cresterea imunitatii si ajuta la functionarea optima a functiei gustului si a celei olfactive.