Baiț pentru miel. De ce ai nevoie:

vin alb
ulei de măsline
usturoi (de preferat verde)
mentă
cimbru

Baiț pentru miel

Citeste si: Stufat de miel. Cum se prepară corect. Greșeala pe care o fac mulți când gătesc unul dintre cele mai populare preparate de pe masa de Paște

busuioc
foi de dafn
piper
boia dulce
sare

Citeste si: Preț miel 2020: Cât costă un kg de carne de miel pentru Paște

Baiț pentru miel. Cum se prepară:

Tocați usturoiul verde, menta și busuiocul și puneți-le într-un bol. Adăugați vinul și amestecați-le bine. Adăugați și celelalte ingrediente, lăsând pentru final sarea și piperul.

Baiț pentru miel

Citeste si: Carnea de miel. Avertismentul medicilor: Nu mai consumați carne de miel dacă suferiți de aceste boli!

Baiț pentru miel.  Cantitatea de baiț trebuie să fie suficientă pentru a acoperi bine carnea. Așezați bucățile de carne într-un vas întins, apoi turnați baițul. Acoperiți vasul cu capac, o folie de plastic sau de aluminiu și lăsăți-l la frigider.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Baiț pentru miel

Citeste si: Pasca moldoveneasca. Reteta traditionala pentru masa de Paste

Baiț pentru mielIdeal este să o lăsăți o zi înainte de a o găti la cuptor. Din când în când, întoarceți-o pe toate părțile. Dacă sunteți în criză de timp, lăsați carnea la marinat măcar 2-3 ore.

VEZI ȘI ALTE REȚETE DELICIOASE DE PAȘTE

Beneficiile neștiute ale cărnii de miel:

• Contine acizi grasi Omega 3, complexul B, minerale importante precum fier, zinc, fosfor si calciu si doar 35% grasimi saturate, care ies din fibrele carnii cand este pregatita fara ulei. Restul de 65% din grasimile continute de acestea sunt mononesaturate si polinesaturate, altfel spus cele mai sanatoase tipuri de grasimi pentru organism.

• Previne instalarea bolilor cardiace.

Citeste si: Floriile: Ce nu ai voie să faci sub nicio formă în Duminica Floriilor

• Carnea de miel este una dintre cele mai bogate surse de proteine usor digerabile, iar aminoacizii din ea faciliteaza productia de energie, din acizii grasi, folosita in diversele procese fiziologice.
• Complexul de vitamine B din carnea de miel contribuie la metabolizarea proteinelor, carbohidratilor si grasimilor.

• Poate preveni anemia datorita continutului mare de fier, scrie sfatulmedicului.ro.

• Contribuie la cresterea imunitatii si ajuta la functionarea optima a functiei gustului si a celei olfactive.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si